Başlangıç olarak Döver mahallesinin seçildiği “Çocuk Dostu Köy” projesi Hatay’da hayat buldu.

Binbir emek sarf edilerek gerçekleştirilen proje çocuklara umut oldu. CHP Defne Belediye Başkan Aday Adayı Nidal Özdemir’in destek verdiği ve çalışmalarında yer aldığı öğrenilen projede depremin yaraları sarılarak çocukların yaşayabileceği sağlıklı bir yaşam alanı oluşturulacak.

UMUT DOLU PROJE

Haber ekibimize projenin amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler aktaran proje kurucusu aynı zamanda saha koordinatörü olan Çetin Bayram, “Projemiz başlangıç olarak Döver’de başladı ve devam edecektir. Projemiz 3 aşamalıdır. İlk aşamada deprem sonrasında travma yaşayan çocuklarımızla birlikte sokakları ve evleri renklendirerek umut aşılamak istedik. Evlerine girmek istemeyen çocuklarımız için bu korkunun unutulması adına sokakları renklendirdik. İkinci aşamamız ise

Sosyal alan oluşturmak ve üçüncü adımımızda kardeş belediye ile bütçe oluşturarak köyümüzün problemlerini ortadan kaldırmak istiyoruz. Böylece projemiz sonunda yaşanabilir sorunsuz bir ortam oluşturabileceğiz.” Dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞUYOR

Bayram açıklamasının devamında; “Gönüllük esasına dayalı projede kimi gönüllüler ilk günden itibaren Hatay’da aktif olarak yer alıyor, kimisi dönemsel olarak katkı sağlıyor. Hiç ziyaret etme şansı olamayanlar ise sunduklarıyla uzaktan da olsa yakın olduklarını her daim hissettiriyorlar.

Ancak tabi ki en önemli destek başta Döver Köyü Muhtarı Mehmet Kızılkan olmak üzere tüm köy halkından geliyor. İlk günden itibaren projeyi büyük bir içtenlikle destekler geliyor. Böylece Çocuk Dostu Köy projesi de hayalin dışında potansiyel bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor ve hızla inşaa oluyor.bu kapsamda bizlerle birlikte çalışan ve destek veren başta CHP Defne Belediye Başkan Aday Adayı Nidal Özdemir’e çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Dünya postacıları Ankara'da buluşacak Dünya postacıları Ankara'da buluşacak

BU GÜZEL PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

Başından sonuna kadar emek içeren anlamlı projeye destek vererek kurucuları arasında olan CHP Defne Belediye Başkan Aday Adayı Nidal Özdemir, “Bizim hassas noktamız her zaman çocuklarımızdır. Söz konusu çocuklarımız olunca hızlıca yaptığımız çalışmalarımızı daha da hızlandırarak güzel projeler üretiyoruz. Birlikte hareket ederek yapılan her çalışma çok kıymetlidir. Çocuklarımızın geleceğe umutla bakabilmeleri için gerekli olan güvenli, eğitici ve destekleyici bir ortam yaratılması amaçlanan bu projenin bileşeni olarak Döver halkı ve muhtarıyla birlikte bu güzel projeyi destekliyoruz. Defne İlçesinin çocuk dostu İlçe olması için bu projenin her mahallede hayata geçmesi için çok çalışacağız.” Dedi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi