Samandağ’ın Yeşilada Mahallesi’nde bulunan çöp aktarma istasyonu depremde zarar görünce bölge çöp depolama alanı haline geldi. Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen mahalleliler, konuyla ilgili açıklama yapmaya gelen Belediye Başkanı Avukat Refik Eryılmaz ile görüştü.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı etkilere neden olan 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depreminin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen bölgede yaşayan halkımızın sorunları katlanarak artıyor.

HASTALIKLAR BAŞLAMADAN ÖNLEM ALINMALI

Depremden ciddi anlamda etkilenen Yeşilada Mahallesi sakinleri, mahallelerinin çöp alanı haline getirilmesinden şikâyetçi oldu. Depremde bölgede bulunan çöp aktarma istasyonunun yıkılması nedeniyle mahalle içindeki büyük bir alanın vahşi depolama alanı haline getirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, kötü koku ve bulaşıcı hastalık tehdidi nedeniyle yetkilileri bir an önce önlem almaya çağırdı.

Vatandaşların toplandığı alana gelerek bölge halkına sorunun nedenini anlatmaya çalışan Samandağ Belediye Başkan Eryılmaz ile konuşan vatandaşlar, Koku nedeniyle evden çıkamadıklarını ve hastalık endişesi taşıdıklarını belirtti. Belediyenin bölgeye çöp dökümünü durdurmasını ve bölgenin temizlenmesini istedi.

Samandağ’da Yine Boğulma Vakası Samandağ’da Yine Boğulma Vakası

BUNU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Yerleşim alanına uzak bir alanda devreye sokmayı planladıkları çöp aktarma istasyonu inşaatının da tahrip edildiğini belirten Eryılmaz, “Hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir şekilde çöpler buraya dökülüyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Biz göreve geldiğimizde buraya dökülüyordu. Karşı tarafına modern bir çöp istasyonu yaptık. Geçici bir alan yaptık. Samandağ’dan topladığımız çöpleri mecburen buraya döktük. Bu işin esas sorumlusu Hatay Büyükşehir. Buraya atılan çöpleri toplamaları için 6 aydır mücadele ediyoruz. Çözüm sadece bende değil. Hangi mahalleye çöp götürülse tepki yağıyor, burada bir ölü var ve defnedilmesi gerek’’ dedi.

Mahalle halkı, hangi yetkiliye gidip başvuruda bulunsada, ‘sorumluluk bende değil’ yanıtı aldıklarını belirterek, belediye yönetimleri ve valiliğin bir an önce harekete geçerek sorunu çözmesini istediler. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi