Defne Belediyesi'nden Kadınlara Ücretsiz Yüzme Etkinliği Defne Belediyesi'nden Kadınlara Ücretsiz Yüzme Etkinliği

Defne Belediye Meclisi toplanarak gündem maddelerini görüştü ve karara bağladı. En önemli maddelerden biri ise ilçedeki temizlik hizmetlerinin ihale yoluyla değil belediye bünyesinde yapılacak olan hizmet ile karşılanması oldu. Bu hizmetin görüşüldüğü sırada borçlanma yetkisi isteyen başkan Özgün’e tepki gösteren TKP üyeleri meclisi terk etti.

Belediye Temizlik Hizmetini Kendi Araç Ve Personeli İle Gerçekleştirecek
Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, ilçenin en büyük gider kalemini oluşturan temizlik hizmetlerinin ihale yoluyla yapılmasına son vererek, bu hizmeti kendi imkânlarıyla yapacaklarını belirtti.
Başkan Özgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çöplerimizi kendi iş makineleri ve personelimizle temizleme kararı aldık. En kısa sürede gerekli araçları Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) alacağız. Bu doğrultuda borçlandık ve tüm araçları 7-8 aylık ihale bedeli eşdeğerinde satın alarak, kendi çöpümüzü kendimiz temizleyeceğiz.” dedi.
“BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİK MECLİSİ TERK ETTİLER”
Özgün, mecliste TKP’li üyelerin çöp temizleme ihalesini iptal kararını protesto ederek oturumu terk etmelerini eleştirdi ve bu tutumu anlamadığını ifade etti.
Temmuz ayı olağan meclis toplantısında alınan “Çöp İhalesini Kaldırma” kararı ile ilgili tüm Defne halkına bilgilendirme yapıldı. Belediye, bu yeni uygulama ile hem tasarruf etmeyi hem de temizlik hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi