Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan Onur Aslanyürek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e açık mektup yazarak, ilçenin deprem öncesi ve deprem sonrası hizmet alamadığını ileri sürdü.
Sosyal medyada yankı bulan paylaşımlarda Defne gönüllüsü Onur Aslanyürek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

“CHP Defne’de Kıl Payı Kazandı”
“Sayın Genel Başkanım;
Ben Onur Aslanyürek, Hatay Defne’de ikamet ediyorum. Yıllardır olduğu gibi hala partimizin üyesiyim ve en alt kademede görev alarak başlamıştım üyeliğe. Kendimi tanıtmak adına daha uzun bilgiler vermek isterdim ama inanın şuan kendimden çok daha önemli olan yetim öksüz, partimizin yıllardır kalesi olan Defne ilçemize gözbebeğimize değinmek istiyorum. Nacizane yazacaklarım, birilerini karalamak kötülemek için değildir. Sayın genel başkanım depremden önce ve depremden sonra diye adlandırılan bir süreç başladı biz depremzedeler arasında öyle büyük hizmetsizlik öyle derin bir umutsuzluk var ki kelimeler yetmiyor anlatmama. Tabi biz Defne’liler için bu hizmetsizlik büyük felaketten ötürü kaynaklanan bir durum değil, son yerel seçimlerde eğer kurmaylarınız size Defne’nin durumunu anlattıysa sonuçların depremle alakası olmadığını çok net görebilirsiniz. Tüm Türkiye’de müthiş bir başarı elde eden partimiz, CHP’nin kalesi olan %94’lere ulaşan bir Cumhuriyet Halk Partisi, CHP Defne’de kıl payı kazandı. Önce neden diye sormak gerekiyordu.”

Demir parmaklığa sıkışan köpek kurtarıldı Demir parmaklığa sıkışan köpek kurtarıldı

“DEFNE HALKI CHP’YE KÜSTÜ”
“Milletvekilleriniz veya kurmaylarınız size bunu nasıl aktardılar bilmiyorum ama artık koskocaman Defne’de, Türkiye’nin aydınlık yüzü olan Defne’de, gerçek CHP’liler atadan dededen olan CHP’liler CHP’nin Defne’de kaybetmesi için değişim olması için mücadele etti, bunlardan biri de bendim. Buradaki büyük travmayı anlatabildim mi bilmiyorum ama Sayın genel başkanım lütfen baba ocağı olan partimize küsen Defne’liler neden bunu yaptı, neden bunlar oldu, özel bir çalışma ile öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum. Depremden önce hizmetsizlikte Türkiye’nin bir numarası Defne ilçesidir. Depremden sonra dahada sefil bir halde maalesef ve ne sesimizi duyan var ne de bize kulak asan. Yol haritası, programı, insanlara umut veren hiçbir gelişme, hiçbir ışık yok ve bu durum zaten travma yaşayan ,sosyal iletişimsizliğin had safhaya yükseldiği Defne’de çok daha tehlikeli bir sürece evrilmesi an meselesi. Sayın genel başkanım Defne’ye Defne’lilere özel bir çalışma yapacağınızı umuyorum baba ocağına küskün olan binlerce Defne’liye yapacağınız özel bir çalışma ile hakketiğimiz ve yıllardır bir umut sefil bir şekilde hizmet bekleyen bir ilçeye derman olacaktır. Hiç bir adım atılmayan sürekli geri geri giden Defnemizin bu sesini duyacağınızı canı gönülden diliyorum. Umarım bu sese kulak verip sahada özel bir çalışma ile ne demek istediğimizi halktan çok daha net görebilir ve duyabilirsiniz. Ben çok çok özetleyerek anlatmaya çalıştım durum anlattığımızın on misli daha kötü durumda emin olun. Umarım sizinle yüz yüze bu yaşananları , anlatarak dertleşme imkanı buluruz. Selam ve saygılarımla.” Dedi. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi