Deprem sonrası yerinde dönüşüm uygulamasına tabi tutulan ilimiz yerleşim birimlerinden Defne ilçesi Armutlu ile Elektrik mahallelerinde yapılar 5-6 katlı olarak inşa edilecek. Deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Defne İlçesi’nde Elektrik ve Armutlu Mahallelerinde uygulanacak projenin görseli ilan edildi.

Geçtiğimiz günlerde Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bölgedeki inşaatları yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada, “Defne ilçemiz Armutlu ile Elektrik mahallelerimizde eskisinden daha güçlü, eskisinden daha güzel yapıların inşa edileceği yerinde dönüşüm kentsel proje alanlarımızda incelemelerde bulundum. Yetkililerden bilgiler aldım. Eskisinden çok daha iyi olacak,” paylaşımında bulundu.

2 MAHALLEDE 8634 KONUT VE İŞYERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ eliyle Armutlu ile Elektrik mahallelerindeki yapılar 5-6 katlı olacak. İki mahallede şimdilik toplam 8634 konut ile işyeri yaptırılıyor. Birçok şantiye bölgede faaliyet gösterirken, iki mahalledeki kısım inşaat konut-işyeri sayıları şöyle:

-Defne-Çekmece: 4010 konut ile 427 işyeri, toplam 4437 bağımsız birim.

-Defne-Çekmece: Toplam 1114 bağımsız birim; 855’i konut, 259’u işyeri.

-Defne: Toplam 1785 bağımsız birim; 1657’si konut, 68’i işyeri.

-Defne-Armutlu Mahallesi:: 3894 bağımsız birim; 3334’ü konut ve 560’ı işyeri.

Kızılay Hatay Defne Şubesi’nden Anlamlı Kahvaltı Etkinliği Kızılay Hatay Defne Şubesi’nden Anlamlı Kahvaltı Etkinliği

Bu projeler, mahallelerin daha dayanıklı ve estetik yapılara kavuşmasını hedeflemekte. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi