Dörtyol'da Katliam Gibi Kaza Dörtyol'da Katliam Gibi Kaza

Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, seçim çalışmaları kapsamında Altınözü ilçesindeki vatandaşlarla bir araya geldi. Altınözü Belediye Başkan Adayı Mahmut Şan ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla buluşan Çalışkan, ilçenin sorunlarını ve vatandaşların beklentilerini dinledi.

Çalışkan, Hatay’ın ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tarımsal ürünlerden turizm potansiyeline, eşsiz bitki örtüsünden uzun sahil şeridine kadar birçok alanda Hatay’ın büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurguladı. Ancak, mevcut potansiyelin yeterince değerlendirilemediğine dikkat çekti.

Tarım konusunda Hassa’nın üzümü, Kırıkhan’ın kavunu, Reyhanlı’nın pamuğu, Altınözü’nün narı ve zeytini gibi her bir yörede öne çıkan ürünlerin olduğunu belirten Çalışkan, bu ürünlerin hak ettiği değeri görmediğine işaret etti. Özellikle zeytin konusunda Türkiye’nin en kaliteli zeytininin Hatay’da yetişmesine rağmen, işlenmemiş olarak diğer illere gönderildiğini dile getirdi.

Turizm açısından Hatay’ın sahip olduğu potansiyeli de vurgulayan Çalışkan, şehrin tarih, kültür, inanç, yayla, deniz ve orman turizmini bir arada sunabilecek nadir yerlerden biri olduğunu ifade etti. Ancak, turizm sektöründen beklenen payın alınamadığını belirtti.

Balıkçılık konusunda da Hatay’ın sahip olduğu uzun sahil şeridi ve zengin balıkçılık kaynaklarına rağmen yeterince faydalanılamadığını dile getiren Çalışkan, İskenderun Körfezi ve Samandağ koyunun potansiyelinin tam olarak değerlendirilmediğini söyledi. Ayrıca, Hatay’ın botanik zenginliğine de dikkat çekerek endemik bitki türleriyle dünyanın eşine az rastlanan bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Ancak, tüm bu zenginliklere rağmen Hatay’ın istihdam, altyapı, konut, ve şehirleşme gibi sorunlarla boğuştuğunu belirten Çalışkan, şehri hak ettiği yere getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi