İl genelinde hasarın büyük olduğu kaydedilirken Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan değerlendirme geldi.
Vali Yavuz, hasar tespit çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Yavuz, “Kıymetli Malatyalı Kardeşlerim , İlimizde olumsuz hava koşulları ve don nedeniyle kayısı başta olmak üzere tarımsal üretimde zararların oluştuğu görülmektedir. Zarar tespit çalışmalarına başlanmıştır ve üreticimizin yanında olacağız. Geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.
TARIMSAL ÜRETİMDE ZARAR OLUŞTU
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, üreticilerin hasar tespit çalışmalarının başladığını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yapmış olduğu uyarıda Malatya ve çevre illerde yoğun bir yağışın olacağını duyurmuştu. 11 Nisan saat 23'ten itibaren etkisini gösteren yoğun kar kağışı Malatyalı üreticilerin afetle karşı karşıya kaldığını gözler önüne serdi.
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, üreticileri yıkan afetle ilgili;
Dün gece Malatya'mızda olumsuz hava koşulları ve don nedeniyle kayısı başta olmak üzere tarımsal üretimde zararların oluştuğu görülmektedir.
Üreticilerimizin yaşadığı bu sıkıntının farkındayız. İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sahada çalışmalara başladı. Hasar tespit süreçleri titizlikle yürütülüyor. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.