Saadet Partisi’nin deprem bölgesindeki sorunların tespiti için verdiği araştırma önergesinin gündemin önüne çekilmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ı Hatay’ı gezmeye davet ederek, “Kendisi sanırım İstanbul milletvekili. Dün burada ‘Hatay’da çadırda kalan vatandaşımız yok’ dedi. Ya ben mi yanlış gördüm dedim. Az önce de gittiğimiz bölgeyi aradım ve teyit etmek istedim. 15-20 gün içinde kaldırılmıştır diye. Bir fotoğraf gönderdiler. Sayın Yaymam buradaysa az sonra sunmak isterim” dedi.

İhtiyacımız Adil Bir Düzen İhtiyacımız Adil Bir Düzen

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi’nin deprem bölgesinde yaşanan sorunların tespitiyle ilgili araştırma önergesinin öne alınmasına ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, geçen ay deprem bölgesinde inceleme yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Deprem bölgesindeki en önemli sorun, önümüzdeki süreçte de bu sorun yaşanacak, yeterli sayıda konutun yapılamadığını görmüş durumdayız. Sayın Leyla Usta, dün ‘Devlet sayı ile konuşur’ dedi. Değerli grup başkanvekili devlet her şeyden önce vicdanı ile konuşur. Biz vicdanımız ile konuşacağız. Bir vicdan muhasebesine sizi davet edeceğiz. Bütün illeri, ilçeleri, inşaatları, konteynerleri gezdik. Kendim 9 gün deprem bölgesinde bulundum. Sayın Cumhurbaşkanının belirttiği 202 bin sayısını görmedik. Bütün AK Partili arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bölgeyi birlikte de gezebiliriz. Bölgede ne kadar konut yapılıyor, bunları birlikte gözlemleyebiliriz.”

Şahin, konteyner ihtiyacı olduğunu da dile getirerek, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın Hatay’ı gezmeye davet etti. Şahin, “Kendisi sanırım İstanbul milletvekili. Dün burada ‘Hatay’da çadırda kalan vatandaşımız yok’ dedi. Ya ben mi yanlış gördüm dedim. Az önce de gittiğimiz bölgeyi aradım ve teyit etmek istedim. 15-20 gün içinde kaldırılmıştır diye. Bir fotoğraf gönderdiler. Sayın Yaymam buradaysa az sonra sunmak isterim. Hala bütün deprem bölgesinde çadırda yaşayan vatandaşlarımız var. Önemli sorunlardan birisi. Deprem bölgesi mevcut konteynerleri de kışa hazır değil. Yağmur yağacak. Burada bölge milletvekillerimiz var, deprem bölgesi ve konteynerkentler kışa hazır değil. Biz burada yarın yağmur yağdığında yeniden bu konuları konuşmak istemiyoruz. Yetkililer önlemlerini alsın istiyoruz” diye konuştu.

“ARADAN 8 AY GEÇTİ AMA HALA ÇADIRDA KALAN VATANDAŞLAR VAR”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, “Bugün 4 Ekim ve 2 gün sonra 6 Şubat depreminin üzerinden tam 8 ay geçmiş olacak. Bölgeye baktığımızda hafriyat kaldırma çalışmalarının yavaş ilerlediğini, daha önemlisi verilen konteynerlerin sayı ve donanım olarak kışa hazırlık bakımından yetersiz olduğunu, hala çadırlarda kalan vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Aradan geçen 8 aya rağmen hala çadırlara mahkum depremzedelerin olması hükümetin ayıbıdır” dedi.

CHP Mersin Milletvekil Gülcan Kış, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi’nin AKP’nin yönetimde olduğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin gıda kolilerini milletvekillerine hediye olarak göndermesini eleştirerek, “Bu kadar depremzede mağduriyet yaşarken, akıl alır gibi değil bu” dedi. Kış, depremzedelerin sağlık konusunda da sıkıntı yaşadığını belirterek, “Hastaneler depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte değil. Acil doğumlar dışında operasyonların gerçekleşmediği söyleniyor. Yurt dışına gitmek için başvuran doktorların büyük kısmı deprem bölgesinden. Umudunu yitirmiş olan bölge halkı çareyi başka illere taşınmakta buluyor” diye konuştu. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi