Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesindeki Belediye, deprem yardımlarını seçim öncesi dönemde marketlere sattığı iddiasıyla karşı karşıya geldi. İddiaları açıklayan CHP Grup Başkanvekili Sinan Budak ise açıklaması ardından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ulusal mecralarda yer alan habere göre Boğazlıyan Belediyesi‘nin, Hatay ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından topladığı yardımların bir kısmını marketlere verdiği ve bu malzemelerin seçim döneminde dağıtılmak üzere satıldığı iddia edildi.

3 terörist etkisiz hale getirildi 3 terörist etkisiz hale getirildi

Suç duyurusu yapan CHP’li Sinan Budak, savcılığa yaptığı açıklamada, “Bebek maması, yağ, çocuk bezi, hijyen malzemeleri gibi ürünlerin seçim öncesi dönemde vatandaşlara dağıtılması amacıyla bazı marketlere verildiğini ” öne sürdü.

“BU, BENİ VE PARTİMİ YIPRATMA AMAÇLI BİR GİRİŞİMDİR”

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ise iddiaları reddederek, “Bu suçlamaların gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Bu, beni ve partimi yıpratma amaçlı bir girişimdir” dedi.

Belediye Başkanı’nın açıklamalarına rağmen, suç duyurusu üzerine ifade veren bir market sahibi ise “Fazla yardım toplandığını ve bu malzemelerin ellerinde kaldığı için bazı marketlere verildiğini” belirtti ve bu malzemelerin seçim döneminde dağıtılması talep edildiğini ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Kamuoyu, suçlamaların doğruluğunu ve belediye tarafından yapılan yardımların akıbetini öğrenmek için mahkeme sürecini bekliyor. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi