Harbiye Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi olan İbrahim Alvanoğlu, binlerce kişinin hayatını kaybettiği Hatay’ın Defne ilçesinde depremi yaşadı. Bu süreçte birçok sorun yaşayan Alvanoğlu, LGS sınavında 500 tam puan alarak ailesini gururlandırdı.

İbrahim Alvanoğlu, deprem gibi büyük bir olumsuzluğu yaşamasına rağmen LGS sınavındaki başarısını istikrarlı çalışmaya, sosyalleşmeye ve sportif aktivitelere borçlu olduğunu söyledi.

Kızılay Defne Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor Kızılay Defne Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor

Alvanoğlu, ” Depremden sonra annem, babam ve 3 kardeşimle çadırda kalmaya başladık. Yaşadığımız büyük felaket beni derinden etkiledi ve ilk zamanlarda tek bir ders kitabı bile açmadım. Vazgeçmiştim ve bir daha okuyabileceğimi düşünmemiştim. ” dedi

Sınavda 500 tam puan aldığını ifade eden Alvanoğlu, şunları söyledi: “Depremden 6 ay sonra yani Ağustos ayında internette izlediğim başarılı insanların hikayesini izlediğimde bulunduğum psikolojiden sıyrıldım ve büyük bir hırsla ders çalışmaya başladım. Hatay’ın halini gördükçe burada artık olamayacağını ve başarmam gerektiğine karar verdim. Hırsımı besleyen en önemli şeylerden biri buydu. Bu süreçte beni engelleyecek tüm negatif durumlardan kaçındım. Telefonu yalnızca iletişim aracı , interneti ise yalnızca bilgi almak için kullanıyordum. Başarı tesadüf değildir. Fedakarlıkla ve özveriyle gelir. Başarılı olma yolunun hem planlı hem de disiplinli çalışmak olduğuna inanıyorum ancak bunlar yetmez. Bunlarla birlikte sosyalleşmek ve sportif aktiviteler yapmak çok önemli. Başarımın bir kısmı da bunlar sayesinde. Robot gibi çalışmak doğru değil. Arkadaşlarımla vakit geçirmek, futbol oynamak bu süreçte başarıyı getiren faktörlerdendi. Mesela futbol oynamak takım ruhu bilincimi arttırıyordu. Arkadaşlarımla eğlenceli vakit geçirmek motivasyonumu arttırıyordu. ” diye konuştu.

Kendisi gibi sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Alvanoğlu, ” Her ne durumda olursanız olun pes etmeyin. Bıkkınlık yaşadığınız zaman sosyalleşin ve kafanızı dağıttıktan sonra tekrar çalışmayı deneyin. Yanlışlarınızın olması kaybettiğiniz anlamına gelmez. O yanlışların üzerine giderek, motivasyonunuzu kaybetmeden tekrar deneyin. Özgüvenli olun ve hedeflerinizi yüksek tutun. ” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte en büyük destekçilerine teşekkür etmek isteyen Alvanoğlu, ” Başta okul müdürümüz Cemil Kadıoğlu olmak üzere, tüm öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme verdiklerin destekten ötürü çok teşekkür ederim. Başarımız da sevincimiz de ortaktır. ” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi