6 Şubat depremlerinin vurduğu, yenilenmesi gereken bir şehir, ilerlemesi gereken ekonomi, sarılması gereken deprem yaraları ve 31 Mart Yerel Seçimlerinin ana maddeleri arasında yer aldı.

Hatay'da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü Hatay'da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

Türkiye, 2024 yerel seçimlerine derin bir yoksulluk, deprem riski, iklim krizine bağlı aşırı hava olayları ve gittikçe artan çevre sorunları ile giriyor. Son yıllarda yaşanan küresel enerji krizi ve artan enerji maliyetleri ise yoksulluğu daha da artırarak bir kez daha enerji bağımsızlığının önemini gösteriyor.

HATAYLI SEÇMEN KİMİ BAŞKAN SEÇECEK?

Büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da seçmen bu sefer kimi tercih edecek, iktidarın şehirdeki konut inşası sandığa yansıyacak mı, muhalefet bu sefer Hataylının kalbini kazanabilecek mi?

HBB İÇİN 24 ADAY YARIŞACAK

Hatay Belediyesi Başkan (HBB) adaylığı için 31 Mart 2024 tarihinde 24 aday yarışacak. Seçime katılan partiler ve aday isimleri şöyle: Adalet Ve Kalkınma Partisi: Mehmet Öntürk, Cumhuriyet Halk Partisi: Lütfü Savaş, İyi Parti: Nüsret Cömert, Memleket Partisi: Halil Kılıç, Demokratik Sol Parti: Tuğçe Babuççu, Yeniden Refah Partisi: Nuri Parlak, Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi: Perihan Pakize Sinemillioğlu, Anadolu Birliği Partisi: Fatih Şengül, Zafer Partisi: Ömer Çakır, Türkiye Komünist Hareketi: Nuray Yenil, Bağımsız Türkiye Partisi: Yusuf Gül, Yeni Türkiye Partisi: Mesut Saz,

Emek Partisi: Halil İmrek, Hür Dava Partisi: Fırat Gültekin, Hak Ve Özgürlükler Partisi: Hüseyin Özdemir, Adalet Birlik Partisi: Fatih Çağan, Millet Partisi: Hüsnü Ayhan, Demokrasi Ve Atılım Partisi: Murat Çelik, Saadet Partisi: Necmettin Çalışkan, Vatan Partisi: Edib Hadimoğulları, Bağımsız: Mehmet Katırcıoğlu, Bağımsız: Mehmet Haşmet Kolağası. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi