CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada hükümetin deprem sonrası çalışmalarını eleştirdi.

Türkiye'deki koruyucu aile uygulamaları dünyaya anlatılacak Türkiye'deki koruyucu aile uygulamaları dünyaya anlatılacak

Mullaoğlu, hükümetin çalışmaları neredeyse deneme yanılma yöntemiyle yürüttüğünü ve depremden dolayı ciddi mağduriyetler yaşayan vatandaşlara yeni mağduriyetler yaşattığını ifade etti.

Mullaoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Konteyner kentler yapılıyor, ancak en ufak bir yağışta bu konteyner kentler su doluyor. Esnaflarımız için konteyner çarşılar yapıldı, ancak esnafımızın elektriği kesildi. Rezerv alanlar içerisinde sağlam olan veya güçlendirilen binaları kesinlikle yıkmayacağını söyleyen hükümet, Defne İlçesi Çekmece ve Gazi Mahallelerinde, Antakya İlçesi Akevler, Saraykent ve Cumhuriyet Mahallelerinde, Kırıkhan İlçesi Gündüz Mahallesi ve diğer bazı mahallelerde bulunan sağlam binaları şimdi yıkacağını belirtiyor.”

Mullaoğlu, rezerv alanlarda yapılan binaların temel maliyetlerinin alınmayacağına dair hükümetin verdiği sözü de eleştirerek, “Yayınlanmış olan yönetmelikte bu temel maliyetlerin maliyet hesabına katılacağı ifade edilmiştir. Yandaş müteahhitlerin yüz milyarlarca vergi borcunu siliyorsunuz ama depremzedelerin evini bedava yapmıyorsunuz. Depremzedelerin evini bedava yapın. Siz halkın değil müteahhitlerin iktidarısınız!” şeklinde konuştu. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi