Ülkemizin iki önemli sivil toplum kuruluşu Polat Vakfı ve Koruncuk Vakfı Hatay’da yaşayan depremzedelerin sorunlarına çare olmak için bir araya geldi.

Depremzede kız çocuklarının eğitimi konusunda yardımcı olmak için çaba gösteren iki kuruluş Defne ilçesinde kısa adı HASYAD olan Harbiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi sevilen isim İlyas Eskiocak ve Defne Belediye Başkan Yardımcısı Cevher Çapar’la ile bir araya geldi.

Defne ilçesinde ikamet eden çok sayıda ile temsilcisinin de katıldığı toplantı da depremzede kız çocuklarına yardım edilmesi ön görüldü.

‘Eğitime Destek Projesi’ kapsamında yürütülecek çalışmalarla ilgili sunumlar yapıldı.

Daha önce ki tarihlerde Samandağ ve İskenderun’da da çalışmalar yürüten iki kurumun bu kez Defne’de çalışma yürütmesi Defneliler arasında sevince yol açtı.

Türkiye'nin obruk tehlike ve risk haritası güncelleniyor Türkiye'nin obruk tehlike ve risk haritası güncelleniyor

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan HASYAD Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Eskiocak “Bu projede amaç deprem felaketinden etkilenen ailelerimizin çocuklarının bir kısmına dahi olsa sahip çıkabilmek, daha güvenli ve daha sağlıklı koşullarda eğitim olanaklarından faydalanmalarını sağlamaktır” dedi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi