Hatay Depremzede Derneği Uğur Mumcu Meydanında depremzedelerin yaşadığı mağduriyeti içeren bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e  Ziyaret Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e Ziyaret

Basın açıklamasına farklı mahallelerden ve konteyner kentlerden farklı sorunları yaşayan vatandaşlarla birlikte STK, dernek, sendika ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Açıklamayı okuyan Hatay Depremzede Derneği başkanı Ekrem Deveci şu ifadelere yer verdi: “6 Haziran itibariyle depremin üzerinden 16 ay geçmiş oldu, zaman geçtikçe daralması gereken sorun çemberi Hatay halkı için genişlemeye devam ediyor. İçine aldığı her Hataylıyı boğan, sıkıştıran bir genişleme sözünü ettiğimiz, tenimizde izleri olan zincirlerinin. Çadırları ve 21 metrekarelik konteynerlarıyla, günlerce süren elektriksizlik ve susuzluğuyla, riskli alan ile başlayıp kentsel dönüşüm ve rezerv alan meselelerinin belirsizliğiyle, git gide artan fiyatlarıyla ekonomik kaygıya, doğanın talan edilmesiyle ekolojik kaygıya boğan bir genişlik”. Dernek Başkanı Deveci; “Geçen bir buçuk yıla yakın sürede anayasal haklarımızdan biri olan barınma hakkına dahi ulaşamadık. Geçtiğimiz günlerde ülkenin gündemi haline gelen Hatay halkı 500 gündür 21 metrekarelik konteynerlarda yaşıyor başlığı, bu kentin her günkü acı gündemi. Yanan konteynerler, günlerce suya ve elektriğe erişemeyen konteynerler, konteyner kentlerdeki hijyen sorunları, bulaşıcı hastalıklar, salgınlar olduğunu dile getiren Deveci; 16.ay’da bir kez daha soruyoruz: “Bir yılda teslim edeceğinize dair söz verdiğiniz kalıcı konutlar nerede?” Şimdiye kadar inşa edilen TOKİ’lerin alt yapı ve üst yapı çalışmaları neden yapılmıyor? Bu halkı gidilecek bir yolu dahi olmayan TOKİ konutlarına ne zaman, hangi koşullarda yerleştireceksiniz? TOKİ’ler anahtar tesliminden ne kadar zaman sonra hazır olacak”? Diye serzenişte bulundu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi