CHP Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, deprem bölgelerinde evlerini, işlerini, varlıklarını kaybeden vatandaşların çekmiş oldukları kredileri ödeyemediklerini ve bu kredilerin faizsiz olarak iki yıl ertelenmesi gerektiğini belirtti.

İmalat sektörünün varlıkları 5 yılda 5 katına çıktı İmalat sektörünün varlıkları 5 yılda 5 katına çıktı

Mullaoğlu, ev almak için kredi çekenlerin evlerinin yıkıldığını fakat ev kredilerini ödemeye devam ettiklerini, 6 ay süreyle ertelenen taksitli kredi kartı borçlarının tek seferde ödenmek üzere bankalar tarafından talep edildiğini hatırlatarak, işsiz, evsiz, geçinemeyen, herhangi bir geliri olmayan vatandaşlardan bu ödemelerin istenmesinin bölge insanlarını zor duruma düşürdüğünü belirtti.

Depremden etkilenen illerde ağır ekonomik sorunlar yaşandığına dikkat çeken Mullaoğlu, bu illerin her alanda yeniden toparlanmadan, insanların yeniden gelir elde edebilecekleri koşullar oluşmadan, kredilerin ödenmesini talep etmenin doğru olmadığını belirterek, bütün kredilerin faizsiz olarak iki yıl ertelenmesi gerektiğini söyledi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi