Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü

Demokrasi ve Atılım Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ve İl Başkanı İlker Eker ile birlikte Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Antakya ve Defne Adayını tanıtıp gündeme dair açıklamalarda bulundu.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 6 ilçe dahil Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkaran Demokrasi ve Atılım Partisi 6 ilçe adaylarından Antakya ve Defne ilçesinin adaylarını Gazetecilere tanıttı. Antakya Belediye Başkanlığı için Uğur Çakılı, Defne Belediyesi için ise Levent Eraslan’ı aday gösteren DEVA Partisi tüm ülkede ilk kez kendi isim amblem ve adayları ile seçime girmeye hazırlanıyor.

Yerel seçimler öncesi aday tanıtımının yanında Etik Kurallar Bildirgesi yayınlayan DEVA, bu kuralları 10 başlık altında topladı. Hatay Gazeteciler Cemiyetin’de gerçekleşen toplantıda etik kuralları gazeteciler ile paylaşan Sadullah Ergin: “ DEVA Partisi belediye başkan adayı olacak olan adaylarımıza partimizin belirlediği etik kurallar bildirgesi sunuldu bu bildirgeye uyan uyma taahhüttü imzalayan arkadaşlarımız bizimle yol yürümeyi kabul ettiler. Bizler parti olarak etik kurallarımızı şu şekilde sıraladık;ü Dürüstlük Kuralı, Şeffaflık, Katılımcılık ve Hesap Verebilirlik Kuralı, Adalet ve Eşitlik Kuralı, Ayrımcılık Yapmama ve Liyakatı Esas Alma Kuralı, Çıkar Çatışmasını Önleme Kuralı, Hediye ve Menfaat Kabul Etmeme Kuralı, Kamu Yararını Üstün Tutma Kuralı, Kamu Kaynaklarını Koruma Kuralı, Belediye İmkanlarını Siyasetin Finansmanında Kullanmama Kuralı, Gizli Bilgileri İfşa Etmeme ve Kişisel Amaçlı Kullanmama Kuralı” ifadelerini kullandı.

HATAYLILARA İNSAN MUAMELESİNİ LAYIK GÖRMÜYORLAR MI?

Gerçekleşen aday tanıtımı sonrası rezerv alan ile ilgili gelen soru üzerine rezerv alan ile ilgili hala net bir açıklamanın yapılmadığını ve neler olacağının daha belli olmadığın söyleyen Sadullah Ergin: “Hataylılara insan muamelesini layık görmüyorlar mı? Herşeyden önce bir depremzede olarak orta vadeli olarak önümüzü göremiyoruz. 13 ayın sonunda elimize geçen bir şey yok” dedi. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi