Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı

Yaşanan deprem felaketi ardından birçok zorluğa rağmen yaşam mücadelesi veren depremzedeler için kara günler tekrar başladı. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hava şartlarının ve konteyner olanaklarının zor olması vatandaşları tedirgin ediyor.

KIŞ GELDİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTTI

Deprem ardından Hatay’da ağır yıkım alan başta Antakya, Defne, Samandağ ilçeleri ile Kırıkhan’da kurulan konteyner kentlerde yaşam olanakları mevsimle birlikte zorlaşıyor. Aşırı yağışlar nedeniyle su basan konteynerler için yavaş yavaş önlem alınmaya başlamışken depremzedeler bu sefer de kış tam olarak kendini göstermeden elektrik kesintileri ile boğuşur oldu.

ELEKTRİK KESİLİNCE MAF OLUYORUZ

Çoluk çocuk, bebek yaşlı hasta aileleriyle birlikte konteynerde kalan depremzedeler, “Defne’de bulunan Orhanlı mahallesindeki konteyner kentte kalıyoruz. Öğrendik ki diğer konteyner kentlerde de aynı sorunlar yaşanıyor. Bizde günde 3 4 defa gece yarısı da dahil olmak üzere elektrik kesintisi yaşanıyor ve saatlerce sürüyor. Her şeyimiz elektriğe bağlı. Elektrik kesilirse ısınamayız, yemek yapamayız, çalışamayız. Yani her şeyi bırakıp elektriğin gelmesini beklemek zorundayız. Kış geldi bu soğukta nasıl bekleyeceğiz. Hadi biz idare etsek bile çoluk çocuk nasıl idare etsin. Elektrik konusunda yetkililerin önlem almasını rica ediyoruz.” dediler.  Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi