Eğitim Sen, dün açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde yer alan kamuda emekli olanların sayısı kadar istihdam artışına gidilmesi kararına sert tepki gösterdi.

Bir Soru İptal Edilen LGS Sınavına İlişkin Açıklama Bir Soru İptal Edilen LGS Sınavına İlişkin Açıklama

Eğitim-Sen Hatay Şubesi Başkanı Özgür Tıraş, basın açıklamasında, özellikle eğitim alanı açısından son derece tehlikeli olan bu uygulamanın eğitim öğretimin sağlıklı işlemesi açısından yanlış olduğunu vurguladı.

Özgür Tıraş, Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, resmi öğretmen açığının 68 bin olduğu ve acil olarak en az 100 bin öğretmenin istihdam edilmesi gerektiği koşullarda alınan bu kararın eğitim alanında olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Üç yıl boyunca sadece emekli olan öğretmen sayısı kadar öğretmen ataması yapılmasının kabul edilemez olduğu savunulan açıklamada, ataması yapılmayan öğretmen sayısının bir milyonun üzerine çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

Özgür Tıraş,, “Öğrenciler ve veliler kamuda tasarruf bahanesiyle eğitime ayrılan bütçeden kesintiye gidilmemesi ve bütçenin eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması talep ediyor” dedi ve kamuda istihdamın kamu hizmetlerinin gereksinimlerine göre belirlenmesi gerektiğini ve bu tür tasarruf tedbirlerinin eğitim gibi kamusal hizmetlerin kalitesini olumsuz etkilememesi gerektiğini vurguladı. Özgür Tıraş, açıklamasının sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında planlanan bütçe kesintilerinin içeriği hakkında derhal açıklama yapması gerektiğini belirterek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonuç alınması gerektiğinde, asıl tasarruf edilmesi gereken alanların belirgin olduğunu ve bu alanlarda kısıtlamaya gidilmemesi gerektiğini dile getirdi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi