Her yıl büyük bir heyecanla beklenen bu dönem, yerel halk için tatlı bir telaşın habercisi oldu.

Bölgenin bereketli topraklarında yetişen narlar, özenle toplanarak geleneksel yöntemlerle nar ekşisi haline getiriliyor. Hijyenik koşullarda sıkılan nar öz suyu, uzun saatler boyunca kaynatılarak lezzetli bir kıvam alıyor. Organik yöntemlerle hazırlanan nar ekşisi, hem yöre halkı hem de bu lezzeti tatmak isteyenler için büyük bir önem taşıyor.

Altınözü İlçesi’nde, nar hasadının ardından kazanlarda kaynatılan nar ekşisi, yerel mutfakların vazgeçilmezi haline geliyor. Nar ekşisinin yapım sürecinin zahmetli olduğunu vurgulayan üreticiler, her yıl bahçelerinden topladıkları narlarla bu geleneksel lezzeti sofralarına taşıyorlar.

Narların kabuklarından da faydalanarak sürdürülebilir bir yaklaşım sergileyen üreticiler, nar ekşisi yapımında elde ettikleri yan ürünleri de değerlendiriyor. Gerçek nar ekşisinin renginin kahverengi olması gerektiğini belirten üreticiler, siyah olanların katkı maddesi içerdiğini ifade ediyor.

Altınözü’nde Uyuşturucu Operasyonu Altınözü’nde Uyuşturucu Operasyonu

Yöre kadınları, nar ekşisi yaparken yaşadıkları zorlukları unutturan eşsiz lezzetin, tüm yorgunluklarını unutturduğunu söylüyor. Altınözü İlçesi, bu yılki nar hasadıyla birlikte, geleneksel lezzetlerin yaşatıldığı bir merkez olmaya devam ediyor.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu