Babuşçu, EPDK'nın son toplantısında “Son Kaynak Tedarik Tarifesi” kapsamında sübvansiyon limitlerinin değiştiğini ve bunun sonucunda gizli zamların kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

2025 yılından itibaren geçerli olacak bu yeni düzenleme ile konut aboneleri için yıllık tüketim limiti 5 bin kilovatsaate (kWh) düşürülecek. Bu durumda, yıllık 5 bin kWh tüketen konutlar sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak. Babuşçu, bu durumdaki abonelerin alternatif tedarikçiler bulmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Kirada Yeni Dönem Başlıyor Kirada Yeni Dönem Başlıyor

Yeni tarifelerle birlikte, mevcut durumda 200 lira olan elektrik faturalarının yaklaşık 500 liraya yükselebileceği öngörülüyor. Bu değişikliklerin Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyon konut abonelerini etkileyeceği belirtiliyor. Ülke genelinde toplamda yaklaşık 45 milyon konutun elektrik abonesi olduğu düşünüldüğünde, bu durum abonelerin yaklaşık yüzde 20'sini doğrudan etkileyecek.

Babuşçu, yaşanan bu gelişmelerin, özellikle hane halkı bütçeleri üzerinde yaratacağı olumsuz etkilere dikkat çekerek, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, elektrik faturalarındaki bu beklenen artış, aile bütçeleri için büyük bir risk oluşturuyor. Vatandaşlar, alternatif enerji kaynakları ve tasarruf yöntemlerini göz önünde bulundurarak hazırlık yapmalı!

Muhabir: Doğanay Yiğitoğlu