20.000 ila 30.000 dolar arasında bir fiyatla satışa sunulacak bu insansı robotlar, mutfak temizliği, çim biçme ve alışveriş yapma gibi basit ev işlerini devralmayı vaat ediyor. Ancak bu çığır açan yenilik, birçokları için heyecan kaynağı olmakla birlikte, derin endişeleri de beraberinde getiriyor.

Elon Musk Ev Islerine Yardimci Olacak Robot

TEKNOFEST Akdeniz’de en çevreci projeler ödüllendirildi TEKNOFEST Akdeniz’de en çevreci projeler ödüllendirildi

Musk, "Optimus" robotlarının, milyonlarca eve hizmet etme potansiyelini vurgulayarak, "Köpeğinizi gezdirebilir, çim biçebilir, alışveriş yapabilir, hatta arkadaşınız olabilir," dedi. Fakat bu tür teknolojilerin insan yaşamında nasıl bir etki yaratacağına dair sorular ve kaygılar giderek artıyor.

Sosyal medya, robotların gelecekte insanlık için bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarılarla dolup taşıyor. Kullanıcılar, yapay zekanın hızla gelişmesi ve Musk’ın, "duyarlı" yapay zekaların sayıca insanları aşabileceği yönündeki öngörülerine dikkat çekerek, bu durumun toplumsal dinamikleri nasıl etkileyebileceğini sorguluyor. İş gücü kaybı, etik sorunlar ve insan-robot etkileşimleri üzerine yapılan tartışmalar giderek derinleşiyor.

Musk, insansı tasarımın önemini "İnsan toplumu iki ayaklı, iki kollu ve on parmaklı bir varlığın etkileşimine dayanır" sözleriyle ifade etti. Ancak, bu tasarımın arkasında yatan gerçek niyet ne? Robotların toplumsal yapıda nasıl bir rol alacağı, bu yeniliklerin benimsenmesinde belirleyici faktörler arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi