Hatay’dan göç eden vatandaş sayısı resmi kayıtlara göre 141 bin 403 kişi oldu. Bu rakamın gayri resmi rakamlara göre 200 bin ve üzerinde olduğu düşünülüyor. En büyük göç ise deprem sonrasında neredeyse yerle bir olan Antakya’dan geldi. Antakya’da yaşayan 100 bin 425 kişi doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kaldı. Başka şehirlerde yaşamlarını çok zor koşullarda sürdürmeye çalışıyorlar.

Şef Murat Cüzdanoğlu ile Gastronomi Sohbetleri Şef Murat Cüzdanoğlu ile Gastronomi Sohbetleri

Antakya’dan göç eden 141 bin Antakyalıyı, İskenderun takip etti. İskenderun ilçesinde göç edenlerin sayısı ise 24 bin 184 oldu. Sahil kenti İskenderun’dan göç edenlerin sayısının çok yüksek olduğunu söyleyen Hataylılar, “Hâlbuki ki deprem İskenderun’da büyük bir zarara yol açmadı. İnsanların göç etmesi çok garip” şeklinde görüş bildirdiler.

En çok göç veren ilçeler arasında yer alan Defne ilçesinden ise göç edenlerin sayısı 23 bin 348 oldu. Defne ilçesini Kırıkhan ilçesi takip etti. Kırıkhan’dan göç edenlerin sayısı 14 binin üzerinde oldu. Diğer sahil kentimiz Samandağ’dan göç edenler 2 bin 847 ile sınırlı kaldı.

Bir taraftan göç edenler diğer bir taraftan memleketinde kalarak doğup büyüdüğü toprakları bırakamayanlarda var. İlçeler arası göçlerinde yaşandığı Hatay’da en çok göç alan ilçemiz sınır kentimiz Altınözü oldu. Depremle birlikte ilçeye göç edenlerin sayısı 6 bin 189 olarak kayıtlara geçti. Göç alan diğer ilçeler ise şöyle sıralandı: Arsuz 4 bin 885, Reyhanlı 5 bin 525, Yayladağı 4 bin 895 ve Arsuz ise 4 bin 885 olarak belirlendi.

Deprem sonrasında yaşanan zorlu koşullarla birlikte Hatay’ı terk eden Hataylılara seslenen Hataylılar, “Ne olur dönün gelin buraya. Bir şekilde dayanışarak yaşarız. Doğup büyüdüğünüz toprakları terk etmeyin. Burada hep birlikte olursak her şey daha çabuk düzelir” dediler. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi