Arsuz’un Çehresi Yatırımlarla Değişiyor Arsuz’un Çehresi Yatırımlarla Değişiyor

Uluçınar Gençlik Kampı’nda Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençlerle eğitimlere katılan Efendioğlu, kamp bahçesine onlarla lavanta ve biberiye fideleri dikti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kamp merkezlerinde Türkiye’nin 81 ilinden 12-25 yaşındaki gençlerin misafir edildiğini, ulusal kamp döneminin sona ermesinin ardından okulların açık olduğu kış döneminde tematik kamplar gerçekleştirdiklerini anlatan Efendioğlu, “Ekolojik ve sürdürülebilir tarım konusu da Bakanlığımızın bu dönemki önceliklerinden bir tanesi. Gençlerimizin özellikle bu alanda kapasite kazanması ve kendilerini geliştirerek birer girişimci haline gelmeleri Bakanlığımızın temel stratejileri arasında yer alıyor” dedi.
Kampa katılacak kişileri internet üzerinden açtıkları başvurularla seçtiklerini anlatan Enes Efendioğlu, “6 binden fazla gencimiz bu kampa katılmak için başvuruda bulundu. Biz de iki dönemde 200’er kişiden toplam 400 gencimizi bu kampa katılmak için ilk aşamada seçtik. Şu anda kampımızın ikinci dönemi devam ediyor. Kamp içinde gençlerimiz sürdürülebilir tarım konularında, özellikle yüksek teknolojili tarım, topraksız tarım gibi tarım girişimciliğinin yükselen trendleriyle ve yeni konularıyla alakalı olan temel başlıklarda alanında uzman isimlerinden teorik bilgiler elde ediyorlar” diye konuştu.
Enes Efendioğlu, Ekolojik ve Sürdürülebilir Tarım Gençlik Kampı kapsamında öğrencilerin üretim alanlarında da ziyaretler gerçekleştirerek pratik uygulamalara katıldığını ve kampın çok olumlu olduğu yönünde dönüşler aldıklarını ifade etti.


“DEPREM BÖLGESİ GENÇLERİNE AYRICALIK”


Enes Efendioğlu, bütün projelerinde belirli gruplara ayırdıkları özel kontenjanlar bulunduğunu, depremden etkilenen, dezavantajlı gençlerin de bu grupta yer aldığını dile getirdi.
Başvuruları fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Efendioğlu, “Bu projemizde hem kendilerinin birer girişimci olmaları hem de diğer gençlere istihdam olanakları sunmaları amacıyla başvurular arasında deprem bölgesinden başvuran gençlerimize ayrıca bir kontenjan tanıdık. O kontenjan dahilinde pozitif ayrımcılık gösterdik” ifadesini kullandı.

Muhabir: İsmet Gültekin