Eğitim ve öğretimin başlamasına sayılı günler kaldı, fakat Hatay’da barınma ve ulaşım sorunu henüz çözülmemişken vatandaşlar, “Deprem bölgesi illerinden olan Hatay’da eğitim nasıl başlayacak?” diye sordular.

Yeni eğitim-öğretim yılı arifesinde, Hatay’daki öğrencilerin ve okulların koşullarında, gerekli düzeyde iyileştirmelerin henüz yerine getirilmediği ileri sürüldü.

OKULLAR YIKILDI

Antakya, Defne, Hassa, Arsuz, Karaağaç Kırıkhan başta olmak üzere, her kademeden okulların tahrip olduğu, öğrenci sayısının yarı yarıya azaldığı savunuldu.

Bölge sakinleri ve yetkili sivil toplum kuruluşlarının verdiği bilgilere göre, Hatay’daki okulların önemli bir kısmı halen kapalı durumda olduğu belirtilerek, “Bakanlık tarafından açıldığı söylenen okulların sayısı da kapasitesi de toplam okul sayısı içinde küçük bir yüzde teşkil etmektedir. Antakya’da 265 okuldan 27’si, Defne’de 155 okuldan 40’ı, Samandağ’da 90 okuldan 21’i, Kırıkhan’da 112 okuldan 23’ü açılabildi.

BİNASI YIKILAN ANTAKYA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ NATO ÇADIR KENTTE EĞİTİM GÖRECEK

Yapılan planlamaya göre; yıkılan okullar, sağlam okullarla eşleştirilerek, öğrencilerin bu okullarda sabahçı-öğlenci şeklinde eğitim almasının planlandığı bildirildi.

Bursa'da 41 okul eTwinning etiketlerine kavuştu Bursa'da 41 okul eTwinning etiketlerine kavuştu

Örneğin binası yıkılan Antakya Anadolu Lisesi öğrencileri, NATO Çadır Kenti’nde eğitim yapacağı, eğitim-öğretimin devamlılığı açısından bu çalışmaların son derece önemli ve gerekli olduğuna dikkat çekildi.

ULAŞIM SIKINTISI

Toplu taşıma ve barınma alanındaki sıkıntıların, söz konusu çalışmalara gölge düşürdüğü, belirsizliğe neden olduğu belirtildi.

Toplu taşımanın sınırlı saatlerde, az sayıda seferle devam ettiği; yağmur mevsimi yaklaşırken, Hatay’daki taşımalı eğitim uygulamasının yeni sorunlar yaratacağı öne sürülerek, yetkili kurumları ulaşım ve barınma sorunlarını ivedilikle çözmeye davet edildi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi