Meclis Başkanı Kurtulmuş Pakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü Meclis Başkanı Kurtulmuş Pakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Filistin’in Geleceği Konferansı"nda İsrail’in bölgedeki yayılmacı politikalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İsrail durdurulmadığı takdirde bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz. Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz" diyerek bölgedeki risklere dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, konferansta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "AK Parti Dış İlişkiler ve İnsan Hakları Başkanlıklarımızın ortaklaşa düzenlediği bu anlamlı toplantı vesilesiyle siz kardeşlerimle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Filistin halkının müreffeh ve barış dolu yarınları için konferansın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Erdoğan, katılımcılara teşekkür ederken, "Filistin halkıyla ve Gazzeli mazlumlarla güçlü dayanışma sergileyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün kalbi Kudüs için atan, Filistin davasına sahip çıkan tüm kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, İsrail’in Filistin ve Lübnan’daki saldırıları sonucunda hayatını kaybedenler için rahmet dileyerek, Filistin’in seçilmiş son başbakanı İsmail Haniye ve diğer siyasi aktörleri andı.

Kaynak: Haber Merkezi