Defne İlçesine balı Gültepe Mahalle sakinleri Rezerv Alan projesine karşı çıkarak, Çekmece ve Akdeniz mahalleleri gibi bölgelerde son bulan projenin kendi mahallelerinden de çıkarılmasını istedi. Bu nedenle seslerini duyurmak isteyen binlerce vatandaş bir araya geldi.

“REZERV ALAN İSTEMİYORUZ”

Binlerce Gültepeli vatandaş tarafından düzenlenen toplantıya CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmensur yanı sıra Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün de katılım gösterdi. Mahalle muhtarlarının rezerv alan için yaptıkları çalışmaların da üzerine durulduğu toplantıda halkın rezerv alan istemediği ve bunu ilgili birimlere iletemediği muhatap bulamadıkları konuşuldu.

“AZ HASARLI VERDİĞİNİZ EVİ ŞİMDİ NEDEN YIKMAYA GELİYORSUNUZ?”

İki Araç Çarpıştı, 3 Kişi Yaralandı İki Araç Çarpıştı, 3 Kişi Yaralandı

Az hasarlı olan ve yapılan tadilatlar ardından içinde yaşanılan apartmanlara 20 gün içerisinde boşaltın tebligatı geldiğini ifade eden vatandaşlar; “biz evimizi güçlendirdik, bütün daireleri dolu olan apartmanlar var. Burada yıkım çok az ve bizler hayatımıza bir şekilde devam etmeye çalışıyoruz. Gidecek yerimiz yok. Kalacak yerimiz yok. Az hasarlı verdiğiniz evi şimdi neden yıkmaya geliyorsunuz. Asla çıkmıyoruz. Evimizi de bırakmıyoruz. Rezerv alan istemiyoruz.” Dediler. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi