Kıbrıs konusunda izlenen yol doğru ve haklıdır Kıbrıs konusunda izlenen yol doğru ve haklıdır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, özellikle fast food tarzı işletmelerde kızartmada kullanılan yağlara yönelik 81 ilde denetimlerin başladığını duyurdu. Yıl boyunca risk esaslı yapılan denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı artırmak amacıyla 10 gün sürecek denetimlerde 7 bin 500 uzman görev yapacak.

Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, “Kızartmada kullanılmakta olan yağları kullanan toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimler sadece bu dönem boyunca kalmayacak, bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” ifadelerini kullandı. Özellikle fast food tarzı hızlı gıda üreten ve toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla kızartma yağlarına yönelik 81 ilde 10 gün sürecek denetimlerin başladığını belirten Yumaklı, Bakanlık olarak vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması ve tüketmesinin başlıca görevleri arasında olduğunu vurgulayarak, bunun için rutinin yanında sektörel olarak gıda denetimleri yaptıklarını belirtti.

Bakan Yumaklı; “Tüketicilerin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaktan çekinmesinler. Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir. Ayrıca hem işletmelerimize hem de vatandaşlarımıza atık yağların çevreye vereceği zararı düşünerek bunların geri dönüşümünü sağlamaları konusunda hatırlatmada da bulunmak istiyorum.” dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi