Başkanı Sarı "Festivale Davetlisiniz" Başkanı Sarı "Festivale Davetlisiniz"

Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirler, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla yapılan kortej yürüyüşünde kalabalık bir grup Tacettin Sürmeli Parkı’ndan hasat alanına kadar yürürdü. Daha sonra ilçe protokolü ve davetliler mevsimin ilk hasadını temsili olarak gerçekleştirildi. Şehitlerimiz ve depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısına zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi.
Program, festivalin yapıldığı 15 Temmuz Milli Parkı’nda gerçekleştirilen protokol konuşmaları ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında şehit düşen vatandaşlarımız için Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra sırasıyla Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, HBB Genel Sekreteri Hayrettin Göngör, AK Parti Hatay Milletvekilleri Kemal Karahan, Adem Yeşildal ve Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından davetliler stantları tek tek dolaşarak vatandaşlara bereketli bir festival dileklerini iletti.
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Festivalimizin ilçemize bereket, mazlum Filistin başta olmak üzere zulme uğrayan tüm beldelere huzur ve barışı getirmesini diliyor, yüce Rabbimizden zalimleri kahhar sıfatıyla kahru perişan etmesini niyaz ediyorum” dedi.
Daha sonra ATV ve motor grupları ilçede tur attı. Başkan Sarı, “Altınözü’müze yenilikleri ve güzellikleri kazandırma hedefiyle düzenlediğimiz Altınözü 8. Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalimiz kapsamında ATV ve motorcu gruplarımız ile ilçe turu attık. Her geçen gün değişen ve güzelleşen ilçemizin güzelliklerini ulusal ve uluslararası mecralara tanıtma yolunda bizlere katkı sunan ve ilçemize heyecan getiren ATV ve motor gruplarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Geniş bir katılımla gerçekleşen festivale AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Kemal Karahan, AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, HBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, geçmiş dönem AK Parti Milletvekili Hüseyin Şanverdi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatmagül Çalım, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay MKÜ Rektörü Veysel Eren, AK Parti Altınözü İlçe Başkanı Hakan Dönmez, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Mustafa Boyacıoğlu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Aydın, MHP Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu