Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na (TGK) bağlı Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) ile Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) bir araya getiren ‘Mersin Buluşması’ sona erdi.

Akdeniz Bölgesinde 7 il ve 4 ilçede örgütlenerek yaklaşık 2 bin üyeye ulaşan AGF Yönetimi, 2 gün süren bir dizi etkinlik için Mersin’de bulundu. AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun başkanlığında Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay, Kemer, Korkuteli, Alanya, Anamur, İskenderun’daki gazeteci cemiyetleri ve derneklerini kapsayan buluşmada başkan ve temsilcilerin, bölgelerinde yaşadıkları mesleki sorun ve geleceğe yönelik beklentileri ele alındı. Diğer yandan da Mersin’de çeşitli temaslarda bulunulup tarihi yerler gezildi.

BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

Düzenlenen buluşmanın ilk gününde AGF Heyeti önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti. Görüşmeye Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş de eşlik etti. Ziyarette AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, federasyonla ilgili Başkan Seçer’e bilgiler vererek gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Ziyaret Başkan Coşkun’un, Başkan Seçer’e kadınlar tarafından yapılan geleneksel ipek koza işlemesi hediye etmesiyle son buldu.

Savunma sanayinin yarınları için gençlerimize odaklanacağız Savunma sanayinin yarınları için gençlerimize odaklanacağız

AKDENİZ BÖLGESİ’NDE GÜÇLÜ BİR YAPI OLUŞTURDUK”

AGF Heyeti daha sonra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a da ziyarette bulundu. Mersin’de bulunma amaçlarını ve federasyon çalışmalarını anlatan AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, MEİGDER’in ev sahipliğinde Mersin’e geldiklerini anımsattı.

“2 YILDA ÖRGÜTLENDİK”

MEİGDER Başkanı Şehitoğlu da derneklerinin 2 yıl gibi kısa bir sürede güçlü bir şekilde örgütlendiğini AGF’ye üye olarak TGK çatısı altına girdiğini söyledi. Meslektaşlarının Mersin’e gelmesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Şehitoğlu, kendilerini makamında kabul eden Vali Pehlivan’a teşekkür etti.
AGF-MEİGDER Buluşmasının son gününde ise federasyon üyesi başkanlar bölgelerindeki mesleki çalışmaları ve sorunları görüştü.
Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi