Özellikle yüksek enflasyonun etkisi altında geçim zorluğu yaşayan emekliler, 2023'te verilen bu ikramiyenin tekrar edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Ancak hükümet cephesinden gelen açıklamalar, bu yıl için benzer bir adımın atılmayacağını gösteriyor.

Geçen Yıl Tek Seferlik İkramiye Verilmişti

2023 yılında, Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye, büyük sevinç yaratmıştı. Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığına karşı yapılan bu hamlenin, emeklilerin ekonomik yükünü bir nebze hafifletmesi hedeflenmişti. Ancak o dönemde yapılan açıklamalarda, bu ikramiyenin sadece o yıla özel ve tek seferlik olduğu vurgulanmıştı.

Bakan Bolat iş dünyasıyla buluştu Bakan Bolat iş dünyasıyla buluştu

Bu Yıl 29 Ekim İkramiyesi Verilecek mi?

2024 yılının 29 Ekim’ine kısa bir süre kala, emekliler bu yıl da aynı ikramiyenin verilmesini umuyor. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda sıkça gündeme gelen bu beklentiye karşın, hükümet kanadından resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak ekonomi yönetimi, her fırsatta önceliğin enflasyonu düşürmek olduğunu ve ikramiye gibi bir gündemin şu an olmadığını belirtiyor.

Hükümetin Gündeminde İkramiye Yok

Geçen yıl yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılara çözüm olarak alınan kararın bu yıl tekrarlanması beklenmiyor. Ekonomi yönetimi, 2024 yılında öncelikli hedeflerinin enflasyonla mücadele olduğunu ve bu doğrultuda adımlar attıklarını vurguluyor.

Muhabir: İsmet Gültekin