Antakya’da Elektrik Kesintileri Uyarısı Antakya’da Elektrik Kesintileri Uyarısı

Antakya ilçesinde Maraşboğazı mevkiinde çıkan yangına müdahale sırasında, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye personeli Mehmet Aytaş, görev başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Olay, otluk bir alanda çıkan yangın sonrası ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Serinyol İtfaiye Grubu ekiplerinin müdahalesi sırasında meydana geldi. Yangını kontrol altına alma çabaları sürerken rahatsızlanan itfaiyeci Mehmet Aytaş, acil olarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, kalp krizi geçirdiği belirlenen Aytaş kurtarılamadı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, acı haberi sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla duyurdu. Öntürk, “Serinyol İtfaiye Grubu personelimiz Mehmet Aytaş'ın yangın söndürme görevi sırasında kalp krizi geçirerek vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Bu elim olay, yangınlarla mücadelede görev yapan itfaiye personelinin ne denli zorlu şartlar altında çalıştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu