Deprem mağdurlarına umut olarak sunulan Gülderen TOKİ konutları, teslim alınan ilk günden itibaren eleştiri oklarının hedefinde. Asi Gazetesi’ne ulaşan görüntülerde, Kura çekimiyle teslim edilen evlerin, oturulamaz durumda olduğu gözler önüne serildi. Vatandaşların gönderdiği fotoğraflarda; konutların duvarlarında büyük çatlaklar, kırık mutfak tezgahları, zemin kaplamalarındaki eksiklikler ve bazı yerlerde açık kalan alanlar dikkat çekiyor.

VATANDAŞLARDAN “YAŞANMAZ KONUT” TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği depremzede aile, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği depremzede aile, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

Depremi atlatmış ve güvenli bir ev beklentisi içindeki vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında büyük bir şok yaşadıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi. “Depremden çıkmış bir vatandaşa böyle bir ev nasıl teslim edilir?” diye soran depremzedeler, henüz hiç oturulmamış bir evin çatlaklarla dolu olmasını, yapım kalitesinin sorgulanması gerektiği şeklinde yorumladı. Bir vatandaş, “Maalesef konteynerleri boşaltmamız isteniyor. Gülderen TOKİ’den gelen cevap ise çilingir zoruyla çıkarılacağımız şeklinde. Böyle yaşanmaz bir eve girmek zorunda bırakılıyoruz,” dedi.

“BORÇ ÜSTÜNE BORÇ EKLEYEREK YENİ BİR MEKAN BULMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

TOKİ konutları, afet mağdurlarına kalıcı çözüm olarak sunulmuş olsa da teslim edilen evlerin bu halde olması vatandaşları borçlanarak yeni çözümler aramaya itiyor. “Borç üstüne borç ekleyerek kendimize yeni bir mekan bulmaya çalışıyoruz. Ancak bize verilen evlerin hali ortada,” diyerek mağduriyetlerini dile getiren depremzedeler, yetkililerden bir an önce çözüm talep ediyor.

İDDİALARA GÖRE “ZORUNLU TAHLİYE” TEHDİDİ

Bazı depremzedeler, konteynerlerinde kalmak istemelerine rağmen, Gülderen TOKİ’den “çilingir zoruyla çıkarılma” tehdidi aldıklarını iddia ediyor. Durum böyle olunca, depremzede vatandaşlar sağlıksız, yaşanamaz durumda olduklarını belirttikleri evlere yerleşmek zorunda kalıyor. Yaşanmaz haldeki bu konutların yeni kurayla teslim edilmesi, afet bölgesindeki konut projelerinin güvenilirliğine dair büyük bir soru işareti oluşturmuş durumda.

GÜLDEREN TOKİ’DEKİ DURUMLA İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Afet bölgelerinde yapılan bu konut projelerinin inşaat kalitesi hakkında soru işaretleri giderek artarken, Gülderen TOKİ sakinleri yetkililerden acil çözüm bekliyor. Bu konuda TOKİ’den ya da ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılması beklenirken, yaşanan mağduriyetin kamuoyuna yansıyan görüntülerle birlikte daha da dikkat çekici hale geldiği belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi