Yapılan toplantıların sonuç vermediğini belirten Şahin, "Artık kantarın topuzu iyice kaçtı," dedi. Yeni yayın döneminin başladığını vurgulayan Şahin, "Amacına hizmet etmeyen, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için son önlemimizi alıyoruz," şeklinde konuştu.

Narin Güran Cinayeti ve Yayın Yasağı Üzerine Açıklamalar

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili yayın yasağı hakkında bilgi veren Şahin, "Bu kararı alan da kaldıran da mahkemedir," diyerek RTÜK’ün rolünü netleştirdi. Medyanın yasağa uymamasını eleştiren Şahin, "Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting devşirmeye çalışan medya beni hayal kırıklığına uğrattı," ifadesini kullandı.

Narin Guran

Sokak Röportajlarına Yönelik Eleştiriler

Şahin, sokak röportajları konusunda da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. "Gelişi güzel mikrofon alan herkes kendini gazeteci zannedemez," diyen Şahin, bu tür yayınların profesyonellikten uzak olduğunu belirtti.

Sağlıkçının maaşından yapılan kesinti iade edilsin kararı Sağlıkçının maaşından yapılan kesinti iade edilsin kararı

Eleştirilere Cevap: "Muhalif Seslere Tahammül Yok" İddiası Yersiz

RTÜK’e yönelik eleştirilerin yanlış anlaşıldığını ifade eden Şahin, "Biz sadece siyasi veya ideolojik içerikler değil, ahlaksız ve cinsiyet ayrımcılığı yapan yayınlara da karşıyız," diyerek, RTÜK’ün bağımsız bir denetleyici olduğunu vurguladı.

Muhabir: İsmet Gültekin