CHP'den Sokak Hayvanları yasası için AYM'ye180 Sayfalık Dilekçe CHP'den Sokak Hayvanları yasası için AYM'ye180 Sayfalık Dilekçe

CHP Defne Belediye Başkan Aday Adayı Nihat Mazmanoğlu, Gazeteci Mithat Öztürk’ün Günışığı programına katılım gösterdi. Canlı yayında aday adaylık süreci ile ilgili bilgiler veren Mazmanoğlu, merak edilen soruları da cevaplandırdı.

Canlı yayın programında Öztürk’ün belediyecilik çalışmaları ve düşünceleriyle ilgili sorusuna cevap veren Mazmanoğlu; “Belediyecilik geniş kapsamlıdır ama benim için şu şekilde ifade edilebilir. Bir aile ve bireylerini düşünün birbirine bağlı ve herkesin görev ve sorumluluklarını yerine getirdiği bir düzen söz konusudur. Belediyecilikte bu şekilde işlemelidir. Birbirini aile olarak görebilmek çok önemlidir. Bu kavramdan yola çıkarak sorumluluklarının farkında olan bir belediye olup vatandaşlara hizmet etmek, yaşam olanaklarını hak edilen seviyeye getirerek vatandaşları rahata erdirebilmek en büyük sorumluluktur.” Dedi.

“YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALARIN BİLİNCİNDE BİR ADAY ADAYIYIM”

“Defne ilçemiz belediyecilik anlamında ne yazık ki vatandaşların hizmetini karşılamamıştır. Yaşadığımız felaketten sonra vatandaşların beklentileri artmış ve yeniden ayağa kalkmayı bekleyen büyük bir ilçe söz konusudur. Bizde belediyecilik anlamında böyle bir dönemde geçmişi unutup neler yapabileceğimizi, İvedilikle ve hızlıca acilen çözüm bulması gereken özellikle barınma ve hayati öneme sahip sorunları konuşmalıyız. Bütün bu süreç değerlendirilirken elbette ki bilgi birikimi çok önemli ve deneyimli olmak gerekiyor. Mesleğimden de elde ettiğim tecrübeyle her şeyin farkında olarak yapılması gereken çalışmaların bilincinde bir aday adayıyım. Siyasi kimliğim yanı sıra hem gazeteci kimliği ile hem esnaf hem de STK’larda önemli görevleri üstlenmiş biri olarak her kesimde yaşanan sıkıntıların bizzat içerisinde olarak her konuya vakıfız.”

“Hizmet anlamında alanında uzman bir kadro oluşturursanız vatandaşın her sorununa çözüm bulup çalışmanızı yapabilirsiniz. Aileden örnek verdik. Bir aileyseniz ve sorumluluk size aitse hizmet etmek ve çalışmak zorundasınız. Vatandaşların ihtiyaçlarını en elzem şekilde karşılarken bunun yanı sıra kalıcı ve uzun vadeli sağlam hizmetler üretmelisiniz.” Dedi.

“DEFNE İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YARATILMALIDIR”

Mazmanoğlu; “Defne ilçesinin ayağa kaldırmak zor değil. Biz bunu hızlıca yapabileceğimizi biliyoruz. Belediyenin gelirlerinden çalışmalarına kadar incelediğimiz her şeyi plan ve programına göre tekrar ele alacağız. İlk etapta yıkılmış yok olmuş bir belediyeyi konuşmaktansa neler yapabiliriz, kaynakları nasıl hızlıca kullanabilir ve faaliyete geçebilir? Diye düşüneceğiz. Burada tabi uyum içerisinde çalışacak bir kadro oluşturulmalı. Her bir belediye personelinin en üstten en alta kadar herkesin fikri alınarak ortak bir konjonktürde buluşup birlikte güçlü bir kadro ile çalışmak çok önemlidir. Bu nedenle Defne’nin kalkınması için bu konuya sürekli değiniyorum. 27 aday içerisinde biri aday olacak fakat sonrasında yine 26 adayın dinlenmesi taraftarıyım. Herkesin ayrı ayrı fikri ve ayrı ayrı düşünceleri söz konusudur. Herkesin projeleri ayrı ve bu Defne’nin yararına olacaktır. Birlikte hareket edilmesi taraftarıyım. Kimin ne düşüncesi varsa gelin konuşalım. Defne bunu hak ediyor. İstişare etme sonucunda kalıcı ve güzel hizmetlerin ortaya çıkacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi