"10-15 Yıl Sonra Kanser Vakalarıyla Karşılaşacağız" "10-15 Yıl Sonra Kanser Vakalarıyla Karşılaşacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Meclis kürsüsünde milletvekillerinin darp edilmesinden dolayı utanç duyduklarını dile getirdi.

Milletvekili Kara, yaptığı açıklamada; “Can Atalay’ı AYM kararlarını hiçe sayarak, yüksek yargı kurumları arasındaki dengeyi bozarak hapiste tutanlar, iş eleştirilmeye gelince Meclis’in sesini de yok saymaya başladılar. Hiçbir hukuki ve makul gerekçe bulamadıkları için de tedhiş ve şiddet yoluna başvurdular. Demokrasiye dair tüm özlü sözlerinin bir sayıklama ve yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Meclis kürsüsünde milletvekillerinin darp edilmesinden dolayı, onların adına utanç duyuyoruz.
Bunu yaparken, boylarını çok aşacak birtakım sözler söylemeye devam ettiler: Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden neşet etmiş bir partiye, ülkemizin kurucu partisine, “vatan haini” yakıştırması yapacak kadar ölçüyü kaçırdılar.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin vatanseverliğini sorgulayanlar, partimizin savaş meydanlarında ortaya çıkan bir ruhun eseri olduğunu hatırlamak zorundadır. Dünyada pek az örneği bulunan biçimde 100 yılı aşkın süredir var olan partimiz, altı okundaki milliyetçiliği tartışmaya açmayacaktır.
Sizin yağmalanacak kaynaklar gördüğünüz yerde vatan toprağını gören, onun derdiyle dertlenenler bizleriz. Bu gerçeği yok saydığınız sürece kaybetmeye mahkumsunuz.” dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi