Başarılı Avukat Ali Mansuroğlu, Defne Belediye Başkanlığı için CHP’den Aday Adaylığı başvurusu ardından çalışmalarına başladı.

Mansuroğlu’nun özellikle deprem sonrası kentin yeniden inşası,kenti terk eden halkın yeniden dönüşü için gereken asgari şartların sağlanması ve halkın acil sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalarabaşladığı öğrenildi.

Daha önce haber ekibimize açıklamalarda bulunan Mansuroğlu, yaptığı açıklamasında; “Yaşadığımız asrın felaketinde ilimiz ve Defne ilçemiz çok büyük yıkım yaşadı. Deprem felaketinde on binlerce canımızı kaybettik. Kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı dilerim. Hepimiz yaralıyız bu nedenle gücümüzü toparlayıp birlikte ayağa kalkacağız. Defnemiz için yeniden bir sayfa açarak bir olma yolunda ilk adımımızı atacağız.” Dedi.

“DEFNE’NİN DEĞİŞİMİ VE GELİŞİMİ İÇİN ADAYIM”

“Daha Fazlasına İhtiyacımız Var” “Daha Fazlasına İhtiyacımız Var”

“Defnemiz ve Defnelimiz en iyi hizmeti hak ediyor. Her zaman olduğu gibi, siyaseti kişisel bir mesele olarak değil, halka hizmet aracı olarak görüyorum. Geleceğimiz adına birlikte çok daha iyi işler yapacağımıza inancım tamdır.” İfadelerini kullandı.

ALİ MANSUROĞLU KİMDİR?

01.11.1975 yılı Hatay ili Defne İlçesi Yeşilpınar Mahallesi doğumlu. Uzun yol şoförü baba ve ev hanımı bir annenin dört çocuğunun en büyüğü. İlk ve ortaokul öğrenimini Yeşilpınar Mahallesindeki Tosunpınar İlkokulu ve Tosunpınar Ortaokulunda liseyi ise Antakya Kurtuluş Lisesinde (Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi) okudu. 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2000-2019 tarihleri arasında Hatay ilinde serbest avukatlık görevini yürüttü. 1999 yılından beri evli ve biri kız biri oğlan olmak üzere iki çocuk babasıdır.

2010-2018 tarihleri arasında tarihleri arasında CHP Antakya seçim kurulu üyesi olarak görevde bulundu. 2012-2015 tarihleri arasında CHP Seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı, 2015-2018 tarihleri arasında ise CHP İl sekreteri olarak görev yaptı. 2008 yılından itibaren tüm seçimler referandumlarında aktif olarak yer aldı. Çok zor şartlarda 2014 yılında kazandığımız Hatay Büyükşehir Belediyesi seçiminde gerek seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı gerekse seçim kurulu üyeliği gibi statülerde aktif olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Defne Belediyesi Meclis üyesi olarak seçildi. 2019 yılından itibaren Defne Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmektedir.

Editör: Haber Merkezi