Yurt fiyatları kiraları geçti! Yurt fiyatları kiraları geçti!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 11 Eylül’de çalacak olan ders zili öncesi depremde yıkılan okulların inşası ve hasar gören okulların onarılmasına yönelik tadilat ve tamirat işlemlerine hız verdi.

Depremden etkilenen okulların çatı, ısıtma, kapı, pencere, boya gibi kısımların onarım ve tadilat işleri devam ederken, Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz ayrıca Tapu Kadastro İl Müdürü Erkan Avcı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Ceylan ve Müdür Yardımcısı Abdullah Çiloğulları ile birlikte yeni yapılacak olan okulların arsa, zemin etütü planlamaları ile ilgili durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.

2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemine yetiştirilmek üzere; deprem sonrasında orta ya da az hasarlı olan okulların çatılarının yenilendiğini, zarar görmüş olan su depolarının yenileri ile değiştirildiğini, bunun yanı sıra yıkılmış ya da parçalanmış olan bahçe duvarlarının da tekrar örüldüğünü ifade eden Müdür Tüysüz, yeni eğitim – öğretim sezonu öncesi gerekli tüm hazırlıkları tamamlama hedefinde olduklarını söyledi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi