Cevaplar Arsında 'Dış Güçler' Yer Aldı!

Seçim sonrası yapılan kamuoyu araştırmasında "Türkiye için en büyük tehdit ne?" sorusuna vatandaşların yüzde 19’u "dış güçler" cevabını verdi

Son yapılan kamuoyu araştırmasında, seçim sonrası Türkiye için en büyük tehdit algısı merak edilen önemli bir konu haline geldi. MetroPOLL Araştırma tarafından 28 ilde bin 746 kişi ile gerçekleştirilen çalışmada, vatandaşlara "Türkiye için en büyük tehdit nedir?" sorusu yöneltildi.

KATILIMCILARIN YÜZDE 19'U İSE "DIŞ GÜÇLER"İ EN BÜYÜK TEHDİT OLARAK GÖRDÜ

Araştırmaya katılanların yüzde 43.6'sı düzensiz göçü Türkiye için en büyük tehdit olarak gördüğünü belirtti. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 21'i PKK'yı Türkiye için en büyük tehdit olarak işaret etti. Öte yandan, katılımcıların yüzde 19'u ise "dış güçler"i Türkiye için en büyük tehdit olarak gördüğünü belirtti.

Anket sonuçlarına göre, siyasi partilere göre tehdit algısı farklılık gösteriyor. MHP seçmenlerinin yüzde 62.9'u düzensiz göçü en büyük tehdit olarak gördüğünü belirtirken, İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 66'sı aynı şekilde düzensiz göçü Türkiye için öncelikli bir tehdit olarak değerlendirdi.

Balıkçılar mavi sularla buluşmak için son hazırlıklarını yapıyor Balıkçılar mavi sularla buluşmak için son hazırlıklarını yapıyor

Araştırmada FETÖ'nün Türkiye için en büyük tehdit olarak algılanma oranı yüzde 9.8 olarak belirlendi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi