Hataylıların Merak Ettiği Görüşme Hataylıların Merak Ettiği Görüşme

CHP Lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Hatay’daki Emlak Bank konutlarını hedef aldı. Açıklamaları ardından iş insanı savcılığa giderek Aydeğer ise ihtarname gönderdi.
EMLAK BANK KONUTLARINI HEDEF ALDI
Özel, konuşmasında; “Maalesef bir başka mağduriyet deprem bölgesindeki adalet mücadelesi. Her seferinde dile getiriyorum. Memnun olduğumuz bir konu var ki burada kaldırılan apartman isimleriyle anılan davalarda biz neyin üstüne gidersek aileleri istediği için, belli ilerlemeler kaybediliyor. Bugün de Hatay’daki altı bloktan oluşan birinci kısım Emlak Bank evlerinin mağdurları hayatını kaybedenlerin yakınları burada. Bu evler depremin 10. saniyesinde çöktü. Altı blok birden. 370 kişi yaşamını kaybetti. 10 saniyede 370 kişi yaşamını kaybetti. Bu evleri yapan Mehmet Özat kaçtı, ailelerin yer bildirmesiyle mücadelesiyle Ankara’da yakalandı. Ortaklardan biri Mehmet Özat şu anda tutuklu, geri kalan şirketin ortakları bu apartmanlar yapılırken bu altı blok yapılırken ortak olan kişilerden bir başka Mehmet var. Nerede? Cezaevinde değil. Mahkemede değil. Hatay’da işinin başında. Mehmet Aydeğer depremden sonra bin 200 deprem konutunun yapım halesine girmiş. Almış toplam bedeli 3.7 milyarla şu anda kendi yapıp yıkılan evlerindeki insanlara verilecek konuklar için 3.7 milyar lirayı cebine koymuş deprem konutu inşatı yapıyor.” Dedi.
“ALLAH HEPİMİZİ İFTİRALARDAN KORUSUN”
iş insanı ve inşaat mühendisi İhsan Aydeğer, CHP Lideri Özel’in açıklamaları ardından kendisine ve yaptığı inşaatlara dair iftira attığını iddia ederek Özel’e ihtarname gönderdi.
Aydeğer’in ihtarnamesinde şu bilgiler yer aldı: “Değerli Hemşerilerim Merhaba. Dün CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel Grup toplantısında araştırma yapmadan gerçek dışı talihsiz bir konuşma yapmıştır. Gerçekleri bilmeden öğrenmeden böyle bir konuşma yapmak bir Genel Başkana yakışmamıştır. Sn. Genel Başkana Avukatım kanalıyla gerçek bilgiler verilerek noterden ihtarname çekilmiş ve bu yanlışlığı düzeltmesi istenmiştir. Bu bir deprem değil kıyamettir denilen 6 Şubat depreminde benim yaptığım binaların hiçbirinde ölümlü bir vaka olmamıştır. Ben bu yüzden hemşerilerimden şimdiye kadar birçok teşekkür alırken kamuoyuna araştırmadan hakkımda konuşma yapması hukuksuz bir davranıştır. Bu konuda Bilirkişi raporu yargıya intikal etmiş olup Müteahhidin ve fenni mesulun kim olduğu belgelerle ispat edilmiştir. Allah hepimizi iftiralardan korusun. Sizlerin üzülmemesi adına bu açıklamaları yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm. İstedim ki sizler üzülmeyesiniz. Hepinizi seviyorum. Selam Sevgi ve Saygılarımla.” Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi