Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın “Milli bir proje” olarak nitelendirdiği, Türkiye’nin ilk ve tek belediye eliyle uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak olan Hatay Deniz Otobüsleri(HADO) ilk seferini KKTC’ye yapmaya hazırlanıyor.

Hatay’ın dünyayla deniz yolu bağlantısını kuracak HADO, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ilk seferini yapacak.

Meloni: Lübnan'da geniş çaplı bir savaşın, hiç kimseye faydası olmayacağını düşünüyorum Meloni: Lübnan'da geniş çaplı bir savaşın, hiç kimseye faydası olmayacağını düşünüyorum

HADO’NUN SEFER GÜNLERİ VE SAATLERİ BELLİ OLDU

HADO, salı ve cuma günleri saat 13.00’te Hatay’dan kardeş şehir Girne’ye; perşembe ve pazar günleri ise saat 14.00’te Girne’den Hatay’a hareket edecek. Bilet satışları 16 Mayıs Pazartesi gününden itibaren www.bilet.com ve www.obilet.com adreslerinden temin edilebilecek.

HADO’nun Uluslararası Sulara İnmesi İçin Arsuz Madenli Yat Limanı, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından belirlenen, denizcilik sektörüne ait tüm güvenlik gereklilikleri yerine getirilmiş ve tesis, Cumhurbaşkanlığı kararı ile deniz hudut kapısı olarak da ilan edilmişti.

Tesiste, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda gerekli fener ve diğer donanımlar temin edilmiş, sertifika şartları yerine getirilmiş ve terminalin gümrüklü saha ilan edilmesi için gereken işlemler de gerçekleştirilmişti.

HADO STK’LARDAN EN BÜYÜK DESTEĞİ HASİAD TAN GÖRDÜ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD)’ın önceki dönem Başkanı Gökhan Alkan’ın da bulunduğu yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, yaklaşık 4 yıl öncesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ziyaretinde, KKTC Cumhurbaşkanı, KKTC Başbakanı, Bakanlar, Milletvekilleri ve Oda Başkanlarıyla görüşmeler yapılmıştı.

Editör: Haber Merkezi