Özellikle okulun hemen dibinden açılan yol, hafriyat kamyonlarının ve iş makinelerinin sürekli geçişine sahne oluyor. Bu durum, çocukların güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atarken, velilerden ve öğretmenlerden yükselen sesler giderek artıyor.

YETKİLİLERİN ACİLEN BİR ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR

Koçeren İlkokulu’nda görev yapan bir öğretmen, duruma dikkat çekerek endişelerini şu sözlerle dile getirdi: "Allah korusun, bir kamyonun freni patlasa, sınıfın içine girebilir. Çocuklarımızın hayatı büyük tehlikede. Öğrenciler giriş çıkışlarını bu yoldan yapmak zorunda kalıyor. Yetkililerin acilen bir çözüm bulması gerekiyor."

Veliler ise, okulun hemen yanındaki bu yolun kapatılmasını ve alternatif güzergâhlar belirlenmesini talep ediyor. Özellikle hafriyat kamyonlarının okul saatlerinde geçiş yapması büyük riskler oluşturuyor. Öğrenci giriş ve çıkış saatlerinde yoğunlaşan trafik, çocukların her an bir kazaya kurban gitme ihtimalini akıllara getiriyor.

“Yıllardır Sustunuz, Artık Yeter!” “Yıllardır Sustunuz, Artık Yeter!”

"HATAY’IN HAFRİYAT SORUNU BİTMEK BİLMİYOR"

Hatay, depremden sonra hızlanan inşaat çalışmaları ve artan hafriyat kamyonu trafiğiyle bir süredir sıkıntı yaşıyor. Özellikle şehir merkezinde ve çevre köylerde kazalarla sonuçlanan olaylar, vatandaşların hafızasında hala taze. Yetkililer, bu konuda gereken önlemleri alamamaktan dolayı eleştirilirken, daha önce yaşanan kazalar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar unutulmuş değil.

Bir velinin isyanı ise konunun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor: "Bu kaçıncı kaza? Daha kaç can gitmesi gerekiyor? Çocuklarımızın hayatı tehlikede. Bu yolu kapatın, başka bir yol yapın. Çocuklarımıza zarar gelsin istemiyoruz."

YETKİLİLERE ÇAĞRI: "GEREKEN ÖNLEMLER ALINMALI"

Koçeren Köyü sakinleri ve veliler, hafriyat kamyonlarının okulun hemen yanından geçmesinin çocuklar için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, bir an önce çözüm üretilmesini istiyor. Yolun kapatılması ya da en azından okul saatlerinde kamyon trafiğinin durdurulması gibi önlemler talep ediliyor.

Hatay genelinde yaşanan hafriyat trafiği sorununun bölgedeki diğer okullar ve yerleşim yerlerinde de benzer tehlikeler oluşturduğu biliniyor. Vatandaşlar, yetkililerin daha önce yaşanan kazalardan ders çıkarması gerektiğini belirtiyor ve bu dikkatsizliğin yeni bir faciaya yol açmasından korkuyor.

Hatay’ın inşaat ve hafriyat sorunları devam ederken, çocukların can güvenliğini tehlikeye atan bu tür ihmalkarlıklara karşı daha sıkı denetimlerin ve yaptırımların uygulanması bekleniyor. Veliler, bir felaket yaşanmadan harekete geçilmesi için çağrılarını yineliyor: "Çocuklarımız için bir önlem alınsın!"

Muhabir: Kenan Cengiz