Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı

Hatay büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önceki gün HGC ziyaretinde hem basınla bir aya gelmiş hem de merak edilen soruları cevaplandırmıştı.

Basın mensuplarının sorduğu, deprem ardından hafriyat kamyonlarının özellikle yollara ve Hatay’ın tarihine verdiği zararla ilgili sorusuna; “Biz bu konuyla ilgili olarak sürekli sıkıntıları dile getirdik. Her zaman sorumluluk çerçevemizde gerekirse dışına çıkarak gerekli tüm çalışmaları özverili bir şekilde yaptık. Fakat hafriyat kamyonlarının verdiği zarar çok büyük. Yollar maalesef maf oldu. Bunun için yetkili olan her kurumun elini taşın altına koyması gerekiyor. Dedi.

ARAÇLA SEYAHAT ETMEK MÜMKÜN DEĞİL!

6 Şubat depremlerinden bu yana gerek enkaz kaldırma gerekse de ayrıştırma çalışmaları ile adeta şantiye alanına dönen yollar vatandaşları çileden çıkarıyor. Aracıyla ulaşımın sağlayan vatandaşlar güçlük çekerken bir yandan her dakika patlayan tekerlerle uğraşıyor.

STRES ÜSTÜNE STRES YAŞIYORUZ

Özellikle Antakya, Samandağ, Kırıkhan ve Defne'deki yıkımın yoğun olduğu mahallelerde hafriyat kamyonları yollara çok zarar verdi diyerek yetkililere seslenen vatandaşlar; “şuan Hatay şantiye alanı gibi. Yollar onarılsa da bu kamyonlar yollara tekrar zarar veriyor. Her yer çukurlarla dolu ve araçlarımız bozuluyor, tekerleri her an patlıyor. Gerçekten stres üstüne stres yaşıyoruz. Kime gidip derdimizi anlatmamız gerekiyor. Bu yolları Hatay’daki yetkili makam sahipleri de kullanıyor. Bu sorunu görmezden gelmesinler.” Diyerek sitem ettiler. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi