ŞİKAYETLER VE TALEPLER NELER?

Bakanlık ile vatandaş arasında bir köprü görevi gören Alo 181’e yapılan çağrıların büyük çoğunluğu tapu ve kadastro, çevre şikayetleri ve kentsel dönüşüm konularında oldu. Gelen aramaların:

-%46,42’si tapu ve kadastro işlemleri,

-%36,34’ü çevre ile ilgili şikayetler,

-%17,24’ü ise şehircilik konularında yapıldı.

AFAD: TAMP devreye alındı AFAD: TAMP devreye alındı

Özellikle imar barışı, riskli yapı bildirimi ve finansman sorunları gibi konular, en çok sorulan başlıklar arasında yer aldı. Temmuz ayında rekor kırıldı! Vatandaşlar, yaz aylarında deniz ve kıyı alanlarında kaçak yapılaşmalara yönelik yoğun ihbarda bulundu.

HATAY NEDEN İLK 4’TE?

Deprem sonrası sürecin etkilerinin sürdüğü Hatay’da, kentsel dönüşüm ve tapu işlemlerine olan ilgi artarken, vatandaşlar riskli yapılar, yapı kayıt belgeleri ve dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi almak için sıkça Alo 181’i aradı.

Öte yandan çevre yönetimi konusunda hava kirliliği, gürültü ve atık yönetimi Hataylıların en çok şikayet ettiği konular arasında yer aldı. Bu şikayetler doğrultusunda ülke genelinde yapılan denetimlerde çevreye zarar verdiği tespit edilen işletmelere toplam 190 milyon 468 bin 759 lira para cezası kesildi.

EN İLGİNÇ ÇAĞRILAR!

Alo 181’e gelen çağrılar arasında bazen şaşırtıcı sorular da yer aldı. İşte bazı örnekler:

🛑 “Martıların göç etmesini engellemek için nasıl bir önlem alabiliriz?”

🛑 “Siz çevrecisiniz, bize nasıl önerilerde bulunabilirsiniz?”

🛑 “Kozmetik ürünler gerçekten havaya ve çevreye zarar veriyor mu?”

Bakanlık yetkilileri, Alo 181 hattının çevre ve şehircilik konularında vatandaşın en büyük başvuru noktalarından biri olduğunu belirterek, bu hattın şikayet, talep ve ihbarlara çözüm üretmeye devam edeceğini vurguladı.

Muhabir: Zeynep Yüksek