İYİ Parti’nin Ağustos ayında en başarılı milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın seçildi                                  İYİ Parti’nin Ağustos ayında en başarılı milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın seçildi                                

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Hatay ziyaretinde yaptığı “Hatay benim şahsi meselem” açıklamasına sert bir yanıt verdi. Kurum, Hatay’ın devletin ve milletin emaneti olduğunu vurgulayarak, “Biz bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız, oralara gelip selfie çekip ayrılanlardan olmadık” dedi.

"HATAY'I DEPREMDEN SONRA YALNIZ BIRAKAN KENDİLERİDİR"

Bakan Murat Kurum, Başakşehir’de düzenlenen “Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni”nde yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu yana deprem bölgesine yönelik çalışmalarını anlattı. Deprem sonrası bölgede yapılan faaliyetleri ve konut projelerini aktaran Kurum, CHP lideri Özgür Özel’in Hatay’ı yalnız bıraktığını öne sürdü. Kurum, “Hatay’ı deprem sonrasında yalnız bırakan kendileridir” ifadeleriyle Özel’in açıklamalarını eleştirdi.

"ORALARA GELİP SELFİE ÇEKİP AYRILANLARDAN OLMADIK"

Kurum, konuşmasında CHP’nin deprem bölgesinde verdiği vaatleri yerine getirmediğini savundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Hatay halkına, deprem bölgesine umut dağıtıp o umutları boşa çıkaranlar kendileridir. ‘Deprem bölgesinde konut yapacağız, halkımıza bedava dağıtacağız’ dediler ama tek bir çivi çakmadılar. Tek bir çocuğun yüzünü güldürmediler, tek bir annenin gözyaşını dindirmediler. Biz ise her sözümüzü tuttuk ve 2025 yılı geldiğinde, onlar yapmasa da Ulu Camii’yi restore edeceğiz.”

"İZMİR'İ ŞAHSİ MESELE HALİNE GETİRMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Bakan Kurum, Özel’in sadece Hatay’ı değil, İzmir’i de şahsi mesele haline getirmesi gerektiğini belirterek İzmir Körfezi’nin çevresel sorunlarına dikkat çekti. Kurum, İzmir’deki koku ve kirlilik sorunlarının çözülmediğini ifade ederek CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesini eleştirdi:

“Eğer şahsi bir mesele yapacaksanız İzmirli kardeşlerimizin geleceğini meseleniz yapın. 25 yıldır yönettiğiniz İzmir’in sorunlarını çözmek adına masaya oturun ve bizim uzattığımız o eli tutun. İzmir’in geleceği için birlikte ne yapabileceğimizin peşinde olun.”

"DEPREM BÖLGESİNİ KALKINDIRMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Murat Kurum, konuşmasının devamında hükümetin deprem bölgesine yönelik çalışmalarını anlattı. Kurum, 6 Şubat’tan bu yana verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ve deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için çabaladıklarını belirtti. Bakan, “Deprem bölgesinde boş vaat verip oradan ayrılmadık. Ne söylediysek, onu yapmak ve vatandaşımıza teslim etmek için el ele verdik” diyerek hükümetin projelerinin süreceğini vurguladı.

Bakan Murat Kurum'un bu açıklamaları, Hatay’ın kalkınması ve deprem sonrası yeniden inşasına yönelik hükümetin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu