Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 4-5 Haziran 2024 tarihlerinde “EXPO Hatay İstasyon” salonunda gerçekleştirilecek olan Hatay Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın Açılış Töreni Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayda İl genelindeki tüm ilçelerden deneyimli öğretmenleri bir araya getirerek ilin eğitim kalitesinin artırılması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi üzerine odaklanılan ve “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde, üç yıllık eğitim vizyonunun yeniden şekillendirilmesi ve öğrencilerin 21. Yüzyılın gerekliliklerine hazır hâle getirilmesini hedeflendi.

Açılış Konuşması’nı gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Çalıştay’da katılımcıların sekiz farklı alanda projeler geliştireceklerini, böylece öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak STEM’den spor ve eğitim teknolojilerine kadar geniş bir yelpazedeü çalışmaların gerçekleştirileceğini ifade etti. Ana temasının eğitimde yenilikçilik ve etkinlik üzerine kurulu olan Çalıştay’ın ilimizin eğitimdeki liderliğini pekiştirme ve ulusal eğitim politikalarına yön verme kapasitesini artırma fırsatı sunması ve sonuçları itibarıyla, ilimizin sosyoekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunacak stratejik kararlara dönüşmesi ve eğitimde sürekli iyileştirmeler sağlayacak projelerin temelini oluşturması bakımından önem arz ettiğini dile getirdi.

MERKEZ ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİK İYİLEŞMESİNE DESTEK OLACAK

Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise konuşmasında 6 Şubat ve devamındaki depremlerin travmatik sonuçlar doğurduğunu, çocuklar ve gençlerde derin psikolojik etkiler oluşturduğunu dile getirerek eğitimin, bu tür travmalarla başa çıkmada önemli bir araç olduğunu vurguladı. Okulların öğrencilerin günlük rutinlerini sürdürmelerine yardımcı olduğunu, aynı zamanda onlara güvenli bir ortam sağlayarak onlardaki travmanın hafifletilmesinde önemli bir fonksiyona sahip olduğuna dikkat çeken Masatlı, eğitim kurumlarının, akademik derslerin yanında psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmetleri gibi hizmetleri de sunması bakımından, deprem sonrası öğrencilerimizin duygusal iyileşme süreçlerine büyük katkılar sunduğunun altını çizdi.

“Gerek Devletimizin imkânları dahilinde gerekse hayırsever insanlarımızın destekleriyle ilimizdeki dersliklerimizi arttırarak eğitimdeki yaralarımızı da hızla sarıyoruz” diyen Vali Masatlı, yıkıcı etkileri bakımından 6 Şubat ve devamındaki depremlerin ortaya çıkardığı tablonun toplumsal seferberliği kaçınılmaz kıldığını ve bunun içindir ki bu süreçte Devletimizin ve Milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu en iyi şekilde yansıtan bir seferberlik içerisinde olunduğunu, herbir insanımızın mevcut işi yanında Kadim Şehrimizi ayağa kaldırmak için daha fazla çalışmasının önemine değinerek öğrencilerimizin eğitim kalitesini arttırmamız için var gücümüzle çalışılması gerektiğine vurgu yaptı. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi