Hatay’ın stratejik ve jeopolitik önemine vurgu yapan il başkanı Harputluoğlu, Hatay’ın hak ettiği değeri görmediğini söyledi.

Mehmet Harputluoğlu: “Deprem anında ve sonrasında yaşanılan sıkıntılar herkesin malumudur. Öncelikle gerek Deprem anında gerek sonrası süreçte bizlerden maddi/manevi desteğini esirgemeyen Genel başkanımız Sayın Temel Karamollağlu başta olmak üzere bütün teşkilatlarımıza ve mensuplarımıza halkım adına teşekkür ediyorum.

Onbinlerce vatandaşımızı kaybettik. Yüz binlerce vatandaşımız ise sevdikleri ile birlikte evini, işini, iş yerini ve yakınlarını kaybetti. Bu kadar kayıp yetmedi ve maalesef vatandaşlarımız canından çok sevdiği memleketini terketmek zorunda kaldı. Memleketini terketmeyen ve hâlâ direnenler ise büyük acılar ve kayıplar yaşamaya devam ediyor. Deprem bize üç türlü ölüm yaşattı. Birincisi deprem anında ölenler, ikincisi depremin ardından kurtarılmayı beklerken ölenler ve üçüncüsü ise deprem sonrası ihmal edildiği için kahrından ölenler.

Hatay’da Bulunan 58.483 Suriyeli Ülkesine Döndü Hatay’da Bulunan 58.483 Suriyeli Ülkesine Döndü

DEPREMİN ÜZERİNDEN AYLAR GEÇTİ AMA

Depremin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hâlâ hedef yıkım ve geçici barınma! Bir yılda bütün konutların tamamlanarak evlerine geçileceği sözü verilen vatandaşlarımız, yedi ay geçmesine rağmen henüz hâlâ konteyner bekliyor.

En basit ihtiyaçlara dahi ulaşamayan insanlarımız su bekliyor.

Belirsizlikler, olumsuzluklar ve umutsuzluklar karşısında muhatap, çok basit sorularına cevap bekliyor. Maalesef Hatay yok sayılıyor.

Hatay sıradan bir şehir değildir. Hatay tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla kadim bir şehirdir. Onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Hatay, insanlık tarihinin her daim en kadim yurdu olmuştur. Hatay, Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Akdenizin kalesi ve Türkiye’nin güvenliğidir.

Hatay, sadece şahsî meselemiz değil, Türkiye’nin de şahsiyetidir. Bu sebeple Hatay layık gördükleri kadar değil, hakettiği kadar değer görmek zorundadır.

KÖTÜ ŞARTLARI KALDIRMAK MİLLİ MESELE

Hatay halkını zorunlu göçe zorlayan bu kötü şartları ortadan kaldırmak milli bir meseledir. Hatay’ın stratejik ve jeopolitik konumu, Demografik yapısı hesaba katılmadan yapılan her iş eksiktir.

Defalarca ifade ettik. Geçici barınma ihtiyacının karşılanması istihdamla birlikte işletilmesi gereken bir süreçtir. Ticari hayatın başlaması çok ciddi desteklerin verilmesiyle mümkündür. Hatay özel bir şehirdir ve özel statü kazandırılması zorunludur. Bütün sektörler desteklenmeli, vergiler kaldırılmalı, üzerimizdeki yükler hafifletilmeli ve mutlaka üretimi teşvik edecek politikalar ortaya konulmalıdır. Hatay’ın kalkınması bölgenin ve Türkiye’nin kalkınması demektir.

Saadet Partisi dün olduğu gibi bugün ve yarın da Hatay’ın ve Hatay halkının haklarını savunacaktır. Hatay Hakkını alana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki hep birlikte dayanışma içinde bu zorlu süreci aşacağız.” İsmet Gültekin

Editör: Haber Merkezi