Başkan Horoz konuşmasında; “Hatay’ın analizini yaparken dağın yukarısı, dağın aşağısı, Depremin yok ettiği ilçeler ile depremden çok az etkilenen ilçeler diye sınıflandırılır ise daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Mesela hiç etkilenmemiş ilçelerimiz var bunları da göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmanızı rica ediyorum” dedi.

TALEPLER İLETİLDİ
‘Mücbir Sebep Toplantısı’ Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un katılımlarıyla Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, yanı sıra bölge milletvekilleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları bir araya gelerek 31 Ağustos’ta sona erecek olan Mücbir Sebep Hali ile ilgili sorunları ve talepleri iletti.

ÇOK AĞIR BİR SÜREÇ YAŞADIK, YAŞIYORUZ
Toplantıda Hatay’ın bulunduğu durumu aktaran Başkan Horoz; “Hükümetimizin yaptığı işlere baktığımızda inşaat konusunda ve devam eden TOKİler konusunda süratli bir şekilde çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda hükümetimize ve cumhurbaşkanımız teşekkür ederiz. Fakat sanayici kısmına geldiğimiz zaman bizler sanayici ve iş insanları olarak depremden sonra ciddi sorunlarla boğuşur hale geldik. Çalışanlarımız vefat etti, bir kısmı şehir dışına göç etti, bir kısmı ise yurtdışına gitti. Geride kalan vasıfsız denecek kadar zayıf olan insanlarla bizler burada hayatımızı idame ettirmeye işlerimizi toparlamaya başladık. Bunun için bunları yetiştirebilmek ve bunları elimizde tutabilmek için ev kiralarını ödedik konteynırlar satın aldık bedeller ödedik.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

Başkan Horoz; “Deprem destek kredisi adı altında esnafımıza sanayicimize verilen krediler dahi değişken faiz olarak %50’den tahsil edildi. Biz bu şartlarda çalışırken mücbir sebepten çıkmamız için neler yapıldı ki mücver sebepten çıkmamız isteniyor? Bunları konuşmamamız gerekiyordu. Hatay’ın analizini yaparken dağın yukarısı, dağın aşağısı, Depremin yok ettiği ilçeler ile depremden çok az etkilenen ilçeler diye sınıflandırılır ise daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Mesela hiç etkilenmemiş ilçelerimiz var bunları da göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmanızı rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: İsmet Gültekin