Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda, Koruyucu Aile Tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Çocuk Hizmetleri Birimi’nden sorumlu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Büyüktelli gerçekleştirdi.

Çocukların hakkı olan huzurlu bir aile ortamı hazırlanmasının herkesin sorumluluğunda olduğuna vurgu yapan Büyüktelli, Hatay’ın Türkiye’de nüfuslarına göre oranlandığında koruyucu aile sistemindeki başarılı iller sıralamasında 6. sırada olduğunu ifade etti.

Türkiye genelinde korunmaya muhtaç 23 bine yakın çocuk olduğunu dile getiren Büyüktelli, bu çocukların 9 bininin koruyucu aile sisteminde olduğunu ifade etti.

SİSTEMİ ÖNEMSİYORUZ

Hatay’da 287 çocuğun koruyu aileler tarafından bakıldığını ifade eden Büyüktelli, “Türkiye genelinde 23 bine yakın çocuğumuz korunmaya muhtaç durumda. Bu çocukların 9 bini koruyucu aile sisteminde bulunuyor. Hatay’da bu sisteme kayıtlı 287 çocuk var. İllerin nüfuslarına göre oranlandığında koruyucu aile sistemindeki başarılarıyla Hatay ilimiz bu alanda Türkiye’de 6’ncı sırada yer alıyor” diye konuştu.

Bu sistemi çok önemsediklerini dile getiren Büyüktelli, “Biz bu sistemi önemsiyoruz. Bir çocuğun hayatını kurtarmış oluyoruz. Bu bizim için kutsal bir hizmet. Burada yetişen çocuklardan hiçbir şikayet almıyoruz. Bu sistemler çocuklarımızı hayata kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HBB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına Atama HBB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına Atama

Toplantıya, Altınözü Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Karaköse, Altınözü’nde görev yapan kurum amirleri, din görevlileri, muhtarlar, STK temsilcileri, okul idarecileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi