Formula 1'de Azerbaycan Grand Prix'sini Oscar Piastri kazandı Formula 1'de Azerbaycan Grand Prix'sini Oscar Piastri kazandı

16 yaş altındaki gençleri sörfle buluşturarak, dalgaların dönüştüren yanını onların hayatına adapte etmeye çalışan Hatay Sörf Merkezi’nin kurucu ekibi Deniz Toprak, Cemal Akar ve Derya Gümüş Türkoğlu ile bir araya gelen iki başkan, Samandağ’daki merkezle ilgili ayrıntılı bilgi aldı.
Hayata Destek, Mellow Turkey ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği ortaklığıyla hayata giren Hatay Sörf Merkezi’nin kurucusu, aynı zamanda da Mellow Sörf Okulları Kurucusu Deniz Toprak, Samandağ Sinemasal Akademi kampüsünde kurulan merkezde gençlere ücretsiz olarak hem teorik hem de pratik dersler verildiğini anlattı.
Bu okulu açmasındaki en önemli faktörün, deprem sonrası Samandağ’da Sahra Hastanesi önünde sörf eğitimini tamamlayarak, seçmelerde başarılı olan ve ilçeye Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonası’nda 18 yaş altı kategorisinde şampiyonluk kupasını taşıyan Hataylı 2 gencin heyecanı olduğunu anlatan Deniz Toprak, Haydar ve Akıl isimli gençlerin başarılarının kendilerine Samandağ’da dalga sörfü okulu açarak bölgedeki gençlere ücretsiz sörf eğitimi ulaştırma sorumluluğu yüklediğini anlattı.
Deprem sonrası Hatay Sörf Merkezi Projesi’nin kurucu ekibine katılan eğitimci Derya Gümüş Türkoğlu ise, “Hep hayatımın merkezinde gençler ve çocuklar için ne yapabilirim sorusu vardı. Meslek seçimini de bu yönde yaparak eğitimci olarak binlerce genç ve çocuğun hayatına dokundum. Yabancısı olduğum ve uzak durduğum denizin dalgalarıyla, deprem ile savrulan hayatın dalgaları ile mücadele ederken tanıştım. En temel hedefim; gençlerin umutsuzluğa kapılmadan çizdikleri yolda ışık olmak ve dönüşümlerine katkı sağlamak” dedi.

Muhabir: İsmet Gültekin