Hataylı balıkçılar, bu sezonu bereketli ve bol avla geride bıraktı. Doğu Akdeniz’in verimli sularında sezon boyunca birçok farklı türde balık avlandı. Ancak 15 Nisan’dan itibaren trol ve gırgır yöntemiyle yapılan avcılığa yasak geliyor.
Samandağ, İskenderun ve Arsuz gibi kıyı ilçelerinde faaliyet gösteren balıkçılar, sezonun bitişiyle birlikte teknelerini kıyıya çekecek ve yeni sezona hazırlık yapacak. Av yasağı döneminde teknelerin bakım ve onarımı yapılacak, ağlar gözden geçirilecek.
Hatay Su Ürünleri Kooperatifi temsilcileri, sezonun genel olarak memnuniyet verici geçtiğini belirtti. Samandağlı balıkçı Mehmet Kara, "Bu sene denizimiz cömertti. Özellikle sardalya, barbun ve çupra boldu. Hem rızkımızı kazandık hem de halkımıza taze balık sunduk. Şimdi biraz dinlenme ve hazırlık zamanı" dedi.
Yeni sezon 1 Eylül 2025’te başlayacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla uygulanan av yasağı, 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu süre içinde yasağa uymayanlar hakkında ciddi yaptırımlar söz konusu. Denetimlerde yasa dışı avcılık tespit edilirse 5 bin 600 TL’den başlayıp 170 bin TL’ye kadar varan idari para cezaları uygulanabilecek.
Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yasak süresince sıkı denetim yapacaklarını bildirdi.